Raadslid Niels van Santen (VVD) vraagt het college om een alternatieve lichtshow tijdens de jaarwisseling
Raadslid Niels van Santen (VVD) vraagt het college om een alternatieve lichtshow tijdens de jaarwisseling Gemeente Gorinchem

VVD pleit voor lichtshow tijdens de jaarwisseling

30 november 2020 om 11:27 Overig

GORINCHEM VVD raadslid Niels van Santen heeft het college gevraagd om een luchtshow met lasers en/of drones te organiseren. Dit om een positieve boodschap af te geven voor 2021.

Aanleiding voor het verzoek om een lichtshow is het landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk om zo extra druk op de zwaar belaste zorg en op handhaving van de openbare orde te voorkomen. ,,Om de jaarwisseling in Gorinchem feestelijker te maken, met de intentie om perspectief te bieden voor 2021 en een positieve boodschap af te geven, is een luchtshow wellicht een optie. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door de inzet van drones en/of lasers", zo schrijft Van Santen aan het college. Hij wil graag weten wat de mogelijkheden zijn en of het zodanig opgezet kan worden, zonder dat grote aantallen mensen bijeen komen. Bijvoorbeeld door de lichtshow digitaal te maken, zodat ook mensen die niet naar buiten kunnen, de lichtshow kunnen bekijken.

advertentie
advertentie