De vernieuwde winkel van Freubelrijk
De vernieuwde winkel van Freubelrijk Tim Hartman

Freubelrijk is verhuisd naar de Langendijk

1 december 2020 om 16:49 Zakelijk

GORINCHEM Freubelrijk is verhuisd! Sinds afgelopen donderdag vind je het leukste speelgoed aan de Langendijk 12. ,,Met dezelfde warme en gezellige sfeer, maar dan drie keer zo groot”, vertelt Annemarie Bonefaas verheugd.

Freubelrijk begon in 2018 als een klein winkeltje in de Westwagenstraat, waar ouders hun kinderen naartoe konden brengen als zij even de stad in wilden. ,,We hadden een grote tafel waar we leuke workshops aan wilden geven. Dat was het idee”, vertelt Annemarie. Het verkopen van speelgoed zou ze er alleen ‘even naast doen’, maar de vraag naar verantwoord en duurzaam speelgoed bleek enorm. ,,De tafel ging er al snel uit en uiteindelijk stond de winkel helemaal vol met speelgoed. Er paste heel veel in hoor, maar uiteindelijk was het toch niet fijn werken. We willen speelgoed graag laten zien aan mensen en je moet alle tijd en ruimte krijgen om rustig leuk speelgoed uit te zoeken. Dat vinden we zelf ook leuk en dat was, zeker in deze tijden, lastig in zo’n klein winkeltje.”

En zo ontstond de behoefte aan een grotere winkel. Eentje die nu gevonden is aan de Langendijk 12. ,,Nu kunnen mensen rustig naar al het speelgoed kijken. Kinderen zouden zelfs door de winkel kunnen fietsen als ze zouden willen. Een speelgoedwinkel moet een beleving zijn voor kinderen, net als in een snoepwinkel. Je moet er blij van worden”, vindt Annemarie.

Hoewel de winkel veel groter is, is de fijne Freubelrijk-sfeer er nog steeds. ,,We hebben expres gekozen voor antiek meubilair. We wilden de sfeer van dat fraaie kleine oude pandje meenemen hierheen. De nostalgie, het warme en gezellige: dat hebben we geprobeerd hier te creëren en daar hebben we al veel enthousiaste reacties op gehad. Je hebt nog steeds dat heerlijke gevoel”, vertelt Annemarie.

Een groter pand, maar hetzelfde Freubelrijk. Zo mag de verhuizing getypeerd worden. Het speelgoed is nog altijd duurzaam, verantwoord en zorgt ervoor dat de fantasie van het kind wordt gestimuleerd. ,,Het speelgoed moet niet met het kind spelen, maar het kind met het speelgoed”, benadrukt Annemarie haar motto. ,,Als je op een knopje drukt en er beginnen lichtjes te branden, speelt het speelgoed met het kind. Wij vinden dat speelgoed de fantasie en creativiteit moet prikkelen zonder dat kinderen overprikkeld raken door sirenes en lichtjes.”

En het goede nieuws is: er is nu nog ruimte voor véél meer speelgoed. ,,We hebben van Janod (houten speelgoed) de complete leerlijn: van baby’s tot en met peuters. Ook is er een grote Koeka-hoek, we hebben met Kruselings-poppen een mooi alternatief voor de Barbie, van de Maileg-collectie hebben we bijna alles en ook de puzzelcollectie is enorm uitgebreid. En voor bijvoorbeeld jonge moeders hebben we de fijne producten van Soap&Gifts, ideaal voor de feestdagen of voor in de kraammand”, aldus Annemarie, die in de toekomst hoopt ook weer aan workshops toe te komen.

En er is nog meer leuk nieuws: tot en met 5 december geldt namelijk tien procent korting op alle aankopen in de nieuwe winkel, waar natuurlijk al de leukste kerstspulletjes en -kaarten te verkrijgen zijn. ,,Mensen kunnen ook terecht in onze webshop en we zijn ook op afspraak geopend”, besluit Annemarie.

advertentie
advertentie