Afbeelding
Tim Hartman

Compleet vernieuwd Hotel Gorinchem weer open voor gasten

1 december 2020 om 16:49 Zakelijk

GORINCHEM Het geheel vernieuwde Hotel Gorinchem is sinds afgelopen week weer open voor gasten. Met liefst 56 hotelkamers, een extra groot terras, een geheel vernieuwd restaurant, een fitnessruimte en zeer ruime vergaderzalen ontbreekt het hotelgasten nergens aan.

door Tim Hartman

,,Het hotel was oud en helemaal op”, vertelt hotelmanager Maarten van der Valk over het hotel dat in 1968 werd gebouwd. In mei begon het Meerkerkse aannemersbedrijf Damsteegt dan ook aan een ongekend grote verbouwing. ,,Alleen de begane grond is blijven staan. We hebben eerst alles leeg getrokken, daarna zijn de verdiepingen gesloopt. Dat ging vrij snel, binnen een week was alles weg. Vervolgens is er een constructie op de begane grond geplaatst en daarop zijn weer twee verdiepingen van modulaire units geplaatst. Het was een soort blokken stapelen: folie eraf, aan elkaar schakelen en klaar”, zegt hij.

De werkzaamheden liepen door de coronacrisis wel enige vertraging op. Het hotel had in september al open moeten zijn. ,,Leveringen liepen vertraging op en de juiste mensen konden niet naar Nederland komen. Maar nu is alles af”, vertelt een trotse manager.

En het resultaat mag er zijn. Het hotel biedt nu 56 kamers in plaats van 25, in de zomer kunnen mensen lekker loungen op het extra grote terras, er is een fitnessruimte en bedrijven kunnen gebruik maken van twee grote boardrooms en twee grote vergaderzalen met daarin alle technologische hulpmiddelen die nodig zijn voor een meeting. In de komende maanden zal ook de parkeerplaats nog aangepakt worden.

Het hotel is nu weer helemaal klaar om gasten te ontvangen en dat was ook dringend nodig. ,,We hadden eerst maar 25 kamers en waren áltijd volgeboekt. Gorinchem had echt een groot tekort aan hotelkamers. Doordeweeks verbleven vooral veel mensen van de grote bedrijven in de regio in ons hotel en in het weekend komen altijd veel dagjesmensen naar ons mooie Gorinchem. De planning was dat het hotel in Gorinchem-Oost eerder klaar zou zijn, maar omdat dit langer duurde, is toch besloten om dit hotel weer helemaal in orde te maken. Dat is gelukt. Het is een prachtig hotel geworden”, vindt Van der Valk. Het is dan ook de bedoeling dat er een samenwerking zal komen tussen beide hotels zodra het Van der Valk-hotel op Gorinchem-Oost klaar is.

RESTAURANT Hoewel het restaurant in deze coronatijden alleen geopend is voor hotelgasten, daar kunnen mensen ook hopelijk snel weer zonder hotelovernachting genieten van het eten in het restaurant Ocre (spreek uit als Oker), zo hoopt Shirley van Batenburg, mede-verantwoordelijk voor het restaurant en de receptie. ,,Met Conrado Tromp hebben we een nieuwe chefkok. Hij heeft als executive chef in twee internationale restaurants Michelinsterren behaald. Hij zal op een later moment de kaart samenstellen en zodra de coronacrisis voorbij is, zijn ook niet-hotelgasten natuurlijk van harte welkom. Ook Gorcumers kunnen dan kennismaken met het nieuwe restaurant! We hopen dat Ocre een begrip in Gorinchem gaat worden. Een restaurant met een uitgebreide menukaart, een relaxte sfeer én een goede sterrenchef.”

Een hotelkamer boeken of meer informatie? Bekijk www.hotelgorinchem.nl of bel (0183)622400. Ook voor arrangementen omtrent Kerstmis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie