Op Stalkaarsen 3 stond voorheen de basisschool 'Samen onderweg'
Op Stalkaarsen 3 stond voorheen de basisschool 'Samen onderweg' Google Streetview

Woonzorgcomplex aan de Stalkaarsen voor mensen met dementie

4 december 2020 om 09:19 Overig

GORINCHEM Dagelijks Leven wil op het perceel Stalkaarsen 3 een woonzorgcomplex bouwen voor ouderen met dementie. In een eerder stadium had de gemeente Gorinchem contact met stichting Knarrenhof, maar zij hebben geen belangstelling voor deze locatie.

Op de Stalkaarsen stond voorheen de basisschool ‘Samen onderweg’, de school is in 2018 gesloopt. In het woonzorgcomplex worden twintig appartementen gebouwd en één appartement voor respijtzorg. Het gaat vooral om huurappartementen met een kale huur van 625 euro. De bouw voor de doelgroep ouderen met dementie past binnen de woonvisie van de gemeente Gorinchem. Het perceel van 2200 m2 wordt verkocht voor 367.000 euro, volgens bestaande grondprijzen voor sociale huur. De gemeente is positief over de bouw, vooral vanwege de ligging midden in een woonwijk met de gewenste voorzieningen zoals medische zorg en winkels in de buurt.

Het woonzorgcomplex bestaat uit een gebouw met twee woonlagen met een kap. Het gebouw is vergelijkbaar met het Merwedehuis in Sleeuwijk. Bij het complex worden veertien parkeerplaatsen aangelegd. Bij het complex wordt een tuin van 1.000 m2 aangelegd, de bestaande bomen kunnen behouden blijven. Het gebouw is gasloos en heeft zonnepanelen en een warmtepomp.

Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Huizen waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. Ze bieden een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de bouw door Dagelijks Leven, omdat vanwege corona een fysieke informatieavond niet kan.

advertentie
advertentie