Stedin legt nieuwe kabels tussen de Grote- en Kleine Haarsekade
Stedin legt nieuwe kabels tussen de Grote- en Kleine Haarsekade Hannie Visser-Kieboom

Nieuwe kabels tussen Grote- en KIeine Haarsekade

4 december 2020 om 10:54 Overig

GORINCHEM Stedin voert momenteel werkzaamheden uit tussen de Grote- en Kleine Haarsekade. Aanvankelijk zou het bedrijf al in september aan de slag gaan met het leggen van nieuwe elektriciteitskabels.

In het plantsoen tussen beide kades werd vorige week begonnen met het inrichten van het terrein en het beschermen van de bomen langs de weg. Vanaf maandag werden sleuven geboord met twee machines aan beide zijden van de kades, die elkaar in het midden van het werkterrein weer kruisten. In de sleuven worden door de BAM zeven kabels gelegd. Komende week worden de kabels door de sleuven getrokken en dan zit het werk erop.

In april 2021 wordt nog een tweede boring verricht op een ander deel van het tracé. De extra elektriciteitskabels worden straks verbonden met het windmolenpark dat is gesitueerd bij het nieuwe bedrijventerrein de Groote Haar. Voordat sprake was van uitstel van het werk door Stedin zou een informatieavond worden gehouden voor omwonenden op 10 augustus. Deze kon ook nu niet doorgaan vanwege corona.

advertentie
advertentie