Jongerenwerker Eline sluit de vierde online Liveshow af met een stevige klapper.
Jongerenwerker Eline sluit de vierde online Liveshow af met een stevige klapper. Bart Schutte

The Mall start knalactie

8 december 2020 om 13:07 Maatschappelijk

GORINCHEM The Mall Gorinchem beleefde net als iedereen een enerverend, uitdagend jaar. Ondanks alle beperkingen slaagden de jongerenwerkers erin om toch een groot aantal uiteenlopende activiteiten op te zetten en op die manier veel jongeren te bereiken. Hoewel hiervoor veel ondersteuning was, ook in financiële zin, heeft The Mall nog wel een flink bedrag nodig voor de kostendekking van 2020. Daarom vragen ze hulp: 'Doneer je vuurwerk budget, zodat wij voor de jongeren kunnen blijven knallen.'

,,In deze coronacrisis willen we jongeren laten weten dat ze er niet alleen voor staan", zegt teamleider Nick Dees. ,,Zo ontvingen honderd jongeren een thuisblijf-survivalpakket tijdens de lockdown. Online organiseerde The Mall interactieve liveshows, Meet & Game bijeenkomsten, thema-activiteiten voor meiden en deelden we tips om deze periode fit en gezond door te komen.”

Penningmeester Tim Vernhout: ,,Met minimale middelen gaan we voor maximale impact. We worden breed gesteund en kijken kritisch naar elke euro die we uitgeven. Toch kijken we aan tegen een tekort van enkele tienduizenden euro’s. Daarom dagen we mensen uit om hun vuurwerk budget aan The Mall te doneren, zodat wij voor de jongeren kunnen blijven knallen.”

Gedurende het jaar waren de drie jongerencentra en twee MeidenMalls -wanneer mogelijk en toegestaan- wekelijks geopend en bood The Mall individuele begeleiding aan tientallen jongeren. Ook gaven ze twaalf voorlichtingen op de middelbare school over (online) pestgedrag, startten ze het talentontwikkelingsprogramma Young Leaders en werd de documentaire ‘De stem van jongeren’ met bijbehorend verwerkingsmateriaal voor iedereen online beschikbaar gesteld. Vernhout: ,,Het was een waardevol en enerverend jaar. We hopen dat veel mensen aan dit werk bij willen dragen.”

Knallen op oudejaarsdag Om de jeugd op oudejaarsdag iets te bieden om naar uit te kijken organiseren Gorinchem Beweegt en The Mall een activiteitenmiddag in de van Rappardhal, met onder andere zaalvoetbal en een FIFA 21 toernooi. ,,Zo is er ondanks het vuurwerkverbod toch een activiteit waarbij we knallend het jaar afsluiten”, grijnst Dees.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar NL37 RABO 0153 4212 82 t.n.v. Youth for Christ Gorinchem. Info: www.themallgorinchem.nl/knalactie

advertentie
advertentie