Afbeelding
ZHZActueel / Max Liet

Illegale activiteiten aangetroffen tijdens controle in Gorinchem

4 december 2020 om 20:26 Overig

GORINCHEM Op vrijdag 4 december 2020 is een bedrijfsterrein aan de Spijksedijk in Gorinchem gecontroleerd. Bij de controle waren politie, brandweer, douane, Stedin, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en het Waterschap Rivierenland betrokken. Aanleiding van de controle waren signalen van illegale activiteiten.

Omstreeks 14.20 uur werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen. Op röntgenbeelden van de douane was te zien dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in een container waren opgeslagen. De container werd opengebroken, waarna de brandweer de inhoud onderzocht. Ook werden er metingen uitgevoerd. Al snel bleek dat er alleen lege vaten en potgrond in de container stonden. Hierop kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Bij de actie werd geconstateerd dat de bedrijfsmatige activiteiten in strijd zijn met het bestemmingsplan en milieuwetgeving. Er wordt onder andere illegaal opslagruimte verhuurd en de administratie die hoort bij het verhuren van opslagruimte ontbreekt. Bovendien zijn de opslagruimtes illegaal geplaatst. Daar komt bij dat deze bouwwerken mogelijk onveilig zijn. Dit wordt nog verder onderzocht.

Verder is een stukje van rivier de Linge illegaal gedempt, met onder andere puin, om gebruikt te worden als bedrijfsterrein. Daarnaast werden verschillende milieuovertredingen geconstateerd. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie