De Dichtbundel Natuurlijke Liefde
De Dichtbundel Natuurlijke Liefde Adriana Vreeswijk

Dichtbundel ‘Natuurlijke liefde’

9 december 2020 om 19:13 Corona Deel je nieuws

GORINCHEM Jana van Reeswijk schreef in de jaren ‘80- ‘99 diverse gedichten (waarvan sommige geïllustreerd met kleine tekeningetjes). De gedichten zijn in november opgenomen in de dichtbundel “Natuur(lijke) liefde”. 

Het zijn prachtige, gevoelige liefdesgedichten, waarin de liefde voor de natuur verweven is met intermenselijke liefde. Liefde voor ouders, voor haar kinderen. Liefde van grootouders voor hun kleinkinderen, hoe je in daarin nog eenmaal de liefde voor je kinderen kan herbeleven. Liefde aan een geliefde, aan een demente moeder, over de dood van de echtgenoot van een vriendin van haar dochter, die zijn vrouw toespreekt. 

Maar ook gedichten met maatschappelijke thema’s zoals drugsgebruik, werkeloosheid, echtscheiding, een vrouw die in ‘het leven’ stapt. Uit de gedichten spreekt liefde voor de mensen en wordt begrip gevraagd voor hen die, om welke reden dan ook, niet mee kunnen in de maatschappij. Als laatste een gedicht aan vrienden met als titel ‘Afscheid’. Enkele gedichten als ‘Rimpels’ en ‘Herfstavond’ roepen een glimlach op bij de lezer. 

Een mooie bundel,  misschien ook een leuk kerstkado in deze Coronatijd. Online te verkrijgen onder de titel ‘Natuur(lijke) liefde, of te bestellen bij de schrijfster zelf via janavanreeswijk@gmail.com.

schrijfster 'Natuur(lijke) liefde'
advertentie
advertentie