Met de hoogwerker worden de lichtjes opgehangen bij het museum
Met de hoogwerker worden de lichtjes opgehangen bij het museum Hannie Visser-Kieboom

Toch Kerstlichtjes bij museum voor meer sfeer in de stad

10 december 2020 om 09:17 Overig

GORINCHEM – De winterse decemberfeestjes in het hartje van de stad werden al in november gecanceld en ook de horeca blijft voorlopig nog dicht. Om toch nog wat licht en kerstsfeer te brengen in deze donkere dagen, slaan SKG, Zillig Elektronica, gemeente Gorinchem en citymarketing Mooi Gorinchem de handen ineen.

LICHTJESFEEST Juliette Haarsma verheugde zich vorig jaar al op een mooie, sfeervolle afsluiting van 2020, het jaar dat Stichting Kinderopvang Gorinchem (SKG) haar vijftig jarig jubileum vierde. De start van het feestjaar was gepland op 1 april 2020, maar corona maakte alle feestjes onmogelijk. ,,Met kerst hadden we een echt lichtjesfeest willen houden met een lampionnenoptocht door de stad met als afsluiting op de schaatsbaan warme chocolademelk voor alle kinderen. Iedereen weet waarom het nu anders loopt”. Ook voor Nita van Wijngaarden van Mooi Gorinchem was het cancelen van het winterfestijn een domper. ,,We zijn wel blij dat we het festijn tijdig hebben afgeblazen, we hebben daarna gekeken wat nog wel kan. Andere jaren werd bij het plaatsen van de ijsbaan ook de verlichting van het museum opgehangen. Speciaal daarvoor huurden we altijd een hoogwerker,, die door Zillig Elektrotechniek werd gesponsord. Ook SKG sponsorde ons, veel deden we in natura. We hebben dus overleg gehad met beide sponsoren en ons afgevraagd wat nog wel kan”

GERUISLOOS Arjan van der Wal, directeur van Zillig Elektrotechniek, bleek bereid om ook dit jaar weer mee te werken. ,,Als Gorinchems bedrijf voelen we ons betrokken bij de stad. Nu we hoorden dat het museum dit jaar niet verlicht zou worden, konden we het niet over ons hart verkrijgen om het geruisloos voorbij te laten gaan. Het zijn toch al van die sobere tijden, iets gezelligs voor de mensen in Gorinchem vinden wij een mooi gebaar”. Juliette Haarsma van SKG is blij met het gebaar van Van der Wal. ,,Zij zijn ook de vaste leverancier van SKG en we zijn blij dat we dit samen kunnen oppakken”.

HOOGWERKER De lichtjes van het museum worden na de jaarwisseling altijd opgeslagen bij de gemeente Gorinchem, mensen van de buitendienst zorgen er jaarlijks voor dat de lichtjes weer bij het museum terechtkomen. Met de hoogwerker werd woensdag begonnen met het ophangen van de lampjes, donderdagavond kunnen de lichtjes dan worden aangestoken. “We worden altijd zo blij van die vrolijke kerstlichtjes, zo breng je toch sfeer in het centrum. Het is al zo’n moeilijk jaar, bijna iedereen loopt wel een keer over de markt in deze kersttijd en zo hoeft niemand door donkere straten te lopen”.

Het zijn toch al van die sobere tijden, iets gezelligs voor de mensen in Gorinchem vinden wij een mooi gebaar
Medewerkers van Zillig Electrotechniek plaatsten woensdag en donderdag de lampjes bij het museum
Zonder hoogwerker is het onmogelijk om het museum te verlichten
advertentie
advertentie