Op zaterdag rijden straks geen bussen vanuit de gemeente Altena naar Gorinchem
Op zaterdag rijden straks geen bussen vanuit de gemeente Altena naar Gorinchem Mirjam de Swart

Brabant schrapt buslijnen naar Gorinchem

10 december 2020 om 10:29 Overig

GORINCHEM Passagiers die op zaterdag de bus willen pakken vanuit de gemeente Altena naar Gorinchem hebben volgend jaar pech. Zowel buslijn 120 vanuit Werkendam en buslijn 121 vanuit Wijk en Aalburg is door de provincie Noord-Brabant geschrapt.

BEREIKBAARHEID De versobering is een gevolg van een dalend aantal passagiers sinds de uitbraak van de coronacrisis. Bravoflex, een flexibele vorm van openbaar vervoer, komt hiervoor in de plaats, maar is wel dubbel zo duur als een buskaartje. De gemeente Altena is niet blij met deze maatregel. Wethouder Hans Tanis:,,We hechten grote waarde aan goede bereikbaarheid van onze gemeente, ook in het weekend en per openbaar vervoer. Door het wegvallen van deze lijnen, vervalt in het weekend een groot deel van onze bereikbaar met openbaar vervoer. We hebben de provincie om een alternatief verzocht, dat nu is toegezegd in de vorm van Bravoflex. Ook hebben we er bij de provincie en bij vervoerder Arriva op aangedrongen dat deze maatregelen tijdelijk zijn en de lijnen weer gaan rijden als daar weer meer vraag naar is.” 

NS STATION GORINCHEM Met Bravoflex kunnen reizigers ’s avonds en in het weekend vervoer boeken. Vanaf een bushalte in Altena kan naar een OV-knooppunt worden gereisd en omgekeerd. De OV-knooppunten zijn De Tol Sleeuwijk, Kromme Nol Wijk en Aalburg en de haltes van de veren naar Gorinchem vanaf Werkendam, Woudrichem en Sleeuwijk. Het vervoer stopt bij de gemeentegrenzen, zoals bij OV-knooppunt De Tol in Sleeuwijk. Er is daarmee vanuit Altena op zaterdag geen openbaar vervoer over de weg naar Gorinchem en visa versa. Dit raakt reiziger uit Altena en Gorinchem, maar ook reizigers van de Brabantliner die vanuit de richting Breda naar Gorinchem reizen. De gemeente Altena heeft de provincie gevraagd om het tarief voor Bravoflex te verlagen en toch door te rijden naar het NS station in Gorinchem. De gemeente Altena is hierover ook in gesprek met de gemeente Gorinchem.

advertentie
advertentie