GKV/Enomics in actie in de Van Rappardhal.
GKV/Enomics in actie in de Van Rappardhal. Wim den Besten

Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over... Sporthallen

17 maart 2018 om 12:29 Verkiezingen/nieuws

GORINCHEM Het is vandaag nog vier dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart! Elf partijen betekent elf verkiezingsprogramma's. De afgelopen weken behandelde De Stad Gorinchem elke week een overkoepelend thema. In deze laatste week helpt De Stad Gorinchem u een handje met concretere onderwerpen. Wat staat hierover in de verkiezingsprogramma's? Vandaag: Sporthallen.

Door Tim Hartman

CDA: ,,We willen meer binnensportruimte creëren. De sportzalen blijken in de wintermaanden tijdens de piekuren ontoereikend. Door een opblaashal aan te schaffen en een vereniging gastheer daarvan te laten zijn, komt tijdelijk meer binnensportruimte beschikbaar. Ook een vernieuwde sporthal op Gorcum Oost behoort tot de mogelijkheden."

ChristenUnie-SGP: ,,Ondersteuning van maatschappelijke initiatieven en sportverenigingen door voldoende, goede en duurzame sportvoorzieningen door de realisatie van een sportzaal in Hoog Dalem die specifiek voor turnen (OKK) en handbal (Achilles) geschikt is."

D66: D66 heeft niets concreets over binnensportaccommodaties in het verkiezingsprogramma staan.

Democraten Gorinchem: ,,Uit recent onderzoek blijkt dat onze binnensportmogelijkheden te beperkt raken en bovendien stevig aan de prijs zijn. We groeien uit onze jas. Dat sport 13 en spel essentieel zijn voor een gezonde samenleving behoeft geen betoog. De prijsstelling moet daarom reëler en de capaciteit omhoog. Waarschijnlijk is in ieder geval één nieuwe overdekte en goed bereikbare sporthal nodig. Hierbij zou je kunnen denken aan meerdere bouwlagen op bestaande zalen."

Gorcum Actief: ,,De bezetting van sporthal De Hoefslag blijft nogal achter. De ligging van deze accommodatie is niet gunstig voor kinderen om naartoe te fietsen. Onderzocht kan worden of een vorm van vervoer hier uitkomst kan bieden."

GroenLinks: ,,Er moet maximaal aandacht zijn binnen Gorinchem om de bestaande sportaccommodaties zoals sporthallen, gymzalen, sportvelden en het zwembad, optimaal te gebruiken. Hierbij denken wij ook zeker aan een brede beschikbaarheid en inzetbaarheid tijdens het schooljaar van de faciliteiten voor scholen."

Jezus Leeft: Jezus Leeft heeft niets concreets over sporthallen in het programma staan.

PvdA: De PvdA heeft niets concreets over sporthallen in het programma staan.

SP: ,,Gemeenten en verenigingen zijn samen verantwoordelijk voor het beheer van de sportaccommodaties. Op nagenoeg ieder moment van de dag moet het mogelijk zijn om gebruik te maken van de accommodaties. Naar onze mening zou er nog efficiënter gebruik moeten worden gemaakt van de accommodaties en/of sportvelden. Zo nodig meerdere verenigingen op dezelfde locatie. Ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld 's middags met de buurman een potje badminton te spelen in de sporthal moet aanwezig zijn."

Stadsbelang: ,,Stadsbelang vindt, dat de gemeente niet alleen een zo breed mogelijk palet van sportaanbod in stand houdt, maar ook actief medewerking verleent aan de realisatie van nieuw sportaanbod en daarvoor benodigde (nieuwe) voorzieningen. Daarbij wordt zo efficiënt mogelijk omgegaan met bestaande sportaccommodaties. Nieuwe voorzieningen worden gerealiseerd, nadat gebleken is dat nieuw sportaanbod niet op bestaande sportaccommodaties geaccommodeerd kan worden. Oneigenlijk gebruik van sportaccommodaties wordt tegengegaan."

VVD: ,,De VVD heeft niets concreets over sporthallen in het programma staan."

advertentie
advertentie