v.l.n.r. Kayleigh, Jobbi, Anoir, Richard, Milano
v.l.n.r. Kayleigh, Jobbi, Anoir, Richard, Milano GorinchemWenst

#Gorkumwenst daagt jongeren uit tot ludieke nieuwjaarswensen

13 december 2020 om 11:13 Activiteiten

GORINCHEM De Gorinchemse jongeren hebben de handen ineengeslagen om iets leuks te bedenken voor de laatste maand van het jaar. Het is belangrijk om voor jongeren extra te organiseren in deze donkerste dagen van het jaar. Daarom organiseert een groepje jongeren een wedstrijd voor het filmpje met de leukste en meest creatieve nieuwjaarswens.

Vanwege corona zijn veel activiteiten voor jongeren dit jaar niet doorgegaan. Dat is jammer. Ook zij hebben behoefte aan echt contact, stellen de initiatiefnemers Jobbi Schefferlie (20), Anoir Koolhoven (22, fractie-assistent Democraten Gorinchem), Milano van der Gaag (23, ondernemer Joyn the Free), Kayleigh Jansen Ketelaars (23) en Richard Bil (25, fractie-assistent GroenLinks). Omdat de strenge coronamaatregelen ook tijdens de feestdagen roet in het eten gooien, bedachten ze een ludieke digitale actie voor jongeren tot het maken van een creatieve nieuwjaarswens. Ze hopen samen met de gemeente deze actie tot een groot succes te maken. Zo helpen ook Quincy Bartens (23, buurtsportcoach Gorinchem Beweegt), Thymo Kamu (31, jongerenwerker) en The Mall mee om deze wedstrijd breed te organiseren, delen en te promoten.

Samen hopen zij honderden Gorinchemse jongeren te inspireren tot het maken van een mooie nieuwjaarswens voor 2021 en die te delen via de populaire apps TikTok en Instagram. De beste video’s worden bekroond en beloond met mooie prijzen. Anoir geeft als voorbeeld: ,,Zo maken zij drie keer kans op JBL Charge 4 speakers, of voor de winnende groep een leuke activiteit zoals Archery Tag of lasergamen. We hopen ook dat enkele bekende Gorcumers ons willen helpen zoveel mogelijk aandacht voor deze actie te genereren.’’

Het doel is simpel: laat zoveel mogelijk jongeren hun creatieve nieuwjaarswens delen op Instagram of TikTok onder de hashtag #gorkumwenst. ,,Het zou fantastisch zijn als we met behulp van wat sponsors en de gemeente dit project kunnen afsluiten met een korte film waarin alle inzendingen worden gebundeld. We hopen dat de burgemeester dit filmpje zal onthullen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en dat we via schermen in de stad het filmpje aan zoveel mogelijk mensen kunnen showen.” ,,Misschien is dat dan voor sommige jongeren gelijk een mooie aanleiding om de Gorinchemse horeca een hart onder de riem te steken voor het nieuwe jaar”, aldus Milano. De actie gaat van start op 14 december om 20:21 uur en loopt tot 1 januari.

Info: Instagram, Facebook en TikTok als Gorkumwenst of gorkumwenst@hotmail.com.

advertentie
advertentie