Wethouder Ro van Doesburg nam de schrijfpakketten in ontvangst uit handen van Nel Meuzelaar
Wethouder Ro van Doesburg nam de schrijfpakketten in ontvangst uit handen van Nel Meuzelaar Amnesty Gorinchem

Amnesty roept Gorcummers op om brieven te schrijven

11 december 2020 om 15:08 Overig

GORINCHEM Amnesty International, afdeling Gorinchem, bood donderdag - de internationale dag van de mensenrechten - schrijfpakketten aan op het gemeentehuis. Wethouder Ro van Doesburg nam de pakketten in ontvangst van voorzitter Nel Meuzelaar.

Ieder jaar organiseert Amnesty een schrijfactie rond 10 december (internationale dag van de mensenrechten). Er worden brieven geschreven om machthebbers onder druk te zetten en er worden kaarten gestuurd om slachtoffers te ondersteunen. In Gorcum is het inmiddels traditie dat de burgemeester en haar wethouders rond 10 december meeschrijven in de bibliotheek. Dit jaar is het programma vanwege corona aangepast.  

Dit jaar overhandigde Amnesty individuele schrijfpakketten aan wethouder Ro van Doesburg voor zowel burgemeester Reinie Mellisant en collega wethouder Eelke Kraaijeveld. Amnesty voorzitter Nel Meuzelaar deed ook een oproep aan de inwoners van de stad om bij de Bibliotheek Gorinchem individuele schrijfpakket op te halen waarmee thuis kan worden geschreven. Ook is het doorlopend mogelijk om op de tweede verdieping (in een aparte ruimte) brieven en/of kaarten te schrijven. Gorcumers kunnen tot eind van het jaar pakketten ophalen bij de bibliotheek aanzet op Groenmarkt 1 of wereldwinkel Gorinchem.

advertentie
advertentie