Afbeelding
Hackshield

Gorinchem doet mee aan regionaal HackShield project

12 december 2020 om 15:57 Maatschappelijk

GORINCHEM De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is dit najaar begonnen met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber Heroes. Vandaag was de aftrap in Krimpen aan den IJssel. De gemeente Gorinchem doet mee aan dit educatieve project. Andere deelnemende gemeenten zijn: Brielle, Dordrecht, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne.

HackShield laat kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar door middel van een spelprogramma kennismaken met de online wereld. Burgemeester Reinie Melissant: ,,Criminelen werken niet alleen op straat, maar ook online. Cybercriminaliteit wordt hierdoor een steeds groter probleem. Ik ben daarom blij dat deze belangrijke campagne vandaag officieel van start is gegaan.”

KOM IN ACTIE Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in de gemeente Gorinchem. Daarom is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Kinderen kunnen helpen om de gemeente te beschermen. Daarom vragen ze hen om Cyber Agent in Gorinchem te worden door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of de app voor smartphone en tablet te downloaden. De beste Cyber Agents uit de gemeente worden aan het eind van de campagne officieel gehuldigd door de politie en de burgemeester. ,,Samen zorgen we voor een veilige online wereld."

advertentie
advertentie