Afbeelding
OCG
Column OCG

Doelen overstijgend nastreven

16 december 2020 om 11:47 Zakelijk

Heb jij dat ook? Je loopt in de stad. Je ergert je aan onkruid wat her en der woekert en aan rommel op straat. Je ergert je als je computer kuren vertoont; je mobiel geen bereik heeft; het Internet zo traag is. Wat zijn jouw ergernissen?

Zijn ergernissen, problemen en uitdagingen positief om te buigen? Is wat ons bindt, te gebruiken voor onverwachte kansen? Denk aan winkels in de binnenstad of bedrijven op het industrieterrein: Ieder voor zich worstelt met dezelfde problemen en gaat binnen eigen mogelijkheden problemen te lijf.

Hoe geweldig is het als je het opruimen van rommel, verwijderen van onkruid, oplossen van ICT problemen niet zelf, maar samen oplost. Vanuit eigen betrokkenheid de koppen bij elkaar steken en ergernissen omzetten in doelen en concrete daden. Samen uitdagingen oppakken. Die ene oude man staat dan niet alleen voor het schoonhouden van zijn straat, onze straat! Je leert elkaars kwaliteiten kennen en waarderen.

Op de Dag van de Ondernemer liet Vincent Snels zien dat ondernemers- en burgerinitiatieven van onderop en binnenuit, leiden tot prachtige resultaten. Denk aan energietransities, schone paden, onderhoud in wijken, realiseren van dromen. Gemeenten besloten om met taken ook doelgericht budget te delegeren. Ambtenaren blijven dan niet steken in wat niet kan en het gevoel dat zij alles zelf moeten oplossen. Zij noemen zich trots ‘mogelijkmakers’.

Doe mee met het Digitaal Ondernemers Netwerk op 18-12 om 10.00 u. Meld overstijgende doelen. Laat ze leiden tot prachtige kansen!

[Digitaal Ondernemers Netwerk OC-G.nl
[Ab Groothedde - GO empowerZ

Afbeelding
advertentie
advertentie