Ard, Gavin en Jelle met de feesttaart
Ard, Gavin en Jelle met de feesttaart Marlies de Jongh

Student MBO Gorinchem Gavin de Jong vijfde van Nederland

29 maart 2018 om 11:23 lokaal Deel je nieuws

Gavin de Jong, student Junior Assistent Accountant aan MBO Gorinchem, heeft de vijfde plaats behaald tijdens de landelijke MBO Skills Heroes in Zwolle. Hij behaalde deze prijs voor het onderdeel Junior Assistent Accountant. Zijn stagebegeleider Ard Blom, directeur van TwoRealise financial business coaches, is enorm trots op hem. “Zo’n gemotiveerde stagiaire in je bedrijf maakt je rol van stagebegeleider wel erg aantrekkelijk.”

Boekhouder wordt communicator

Ard Blom heeft goede contacten met MBO Gorinchem over de opleiding Junior Assistent Accountant. Hij begeleidt al jaren stagiaires en weet uit ervaring hoe het vak zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren en wat er de komende tijd verwacht gaat worden van nieuwe medewerkers. “Het vak ‘administrateur’ verdwijnt”, vertelt Ard. “Vroeger legde een boekhouder gegevens vast, kopieerde cijfers. Nu moet je geboekte informatie kunnen beoordelen, data analyseren, een digitaal, dynamisch jaarverslag met doorklikmogelijkheden maken. De boekhouder van nu is de communicator tussen systemen en mensen. Dat vraagt inzicht, accuratesse, snelheid, maar ook soft skills.” Zijn bedrijf zorgt voor continuïteit van de financiële administratie in een bedrijf. “Dat is waar de klant om vraagt”, legt hij uit.

Nieuwe opleiding bedrijfskunde bij MBO Gorinchem

Gavin heeft tijdens de Skills Heroes finale in Zwolle laten zien dat hij behalve veel kennis ook de soft skills in huis heeft. Zijn docent Jelle Abma is het helemaal eens met het stagebedrijf: “MBO Gorinchem beweegt mee met de vraag uit de markt en start volgend schooljaar met een nieuwe opleiding Bedrijfskunde. Juist om de student behalve kennis ook de skills bij te brengen. Zo leiden we onze studenten op voor de beroepen van de toekomst.” Gavin heeft de toekomst al een beetje ervaren tijdens de wedstrijden. Die ervaring gebruikt hij voor zijn stage bij TwoRealise en misschien voor volgend jaar voor een vervolgstudie aan het hbo.

advertentie
advertentie