MBO Gorinchem inspireert door netwerkbijeenkomst

30 maart 2018 om 15:09 lokaal

GORINCHEM In samenwerking met het regionale bedrijfsleven organiseerde MBO Gorinchem dinsdagavond 27 maart de netwerkbijeenkomst 'kansen op de arbeidsmarkt' op de locatie aan de Mollenburgseweg in Gorinchem. Dit initiatief is genomen om studenten te informeren, te inspireren, een realistisch toekomstperspectief te geven en te helpen met het maken van een goede studiekeuze. ,,Er bestaat niet zoiets als de perfecte studiekeuze. Wat belangrijk is, is dat je een studie afmaakt. Daarmee bewijs je tegenover jezelf en je toekomstige werkgever dat je een bepaald denkniveau hebt." Wijze woorden van Fadoua Sahraou, één van de rolmodellen en pitchers van deze netwerkbijeenkomst, speciaal georganiseerd voor jongeren met een niet-westerse achtergrond.

Tijdens de avond hebben de bezoekers gehoord waar kansen liggen op de arbeidsmarkt. In de sectoren techniek, zorg, logistiek, bouw, toerisme en recreatie kan men de komende tijd veel personeel gebruiken, blijkt uit gegevens van de arbeidsmarktregio Gorinchem. Succesvolle rolmodellen met een migratieachtergrond, uit het regionale bedrijfsleven (Rivas, Damen Shipyard, Arcadis, Avres en MM Road Cargo) gaven een pitch over hun baan en wat ze ervoor hebben moeten doen om te bereiken waar ze nu staan. Omdat rolmodellen zorgen voor herkenning, waardering en een duurzame impact hebben, maakten de verhalen veel indruk op de toehoorders en voornamelijk op de jongeren. Zeker naar de tips werd goed geluisterd: maak een keuze voor jezelf, niet voor je vrienden, maak je studie af, werk hard, was de tip van Muhammed. ,,Maak een keuze die op dit moment goed voelt, ga er volledig voor en gebruik het diploma als sleutel voor verschillende leuke banen," eindigt Fadoua haar pitch. Na het plenaire gedeelte sloten studenten en geïnteresseerden aan bij een tafel naar keuze waar ze in gesprek gingen met de rolmodellen uit het bedrijfsleven.

De bijeenkomst is goed verlopen. Door de verhalen van de rolmodellen ontstond een goede sfeer waarin saamhorigheid, netwerken, horizonverbreding en toekomstperspectief vanzelfsprekend het resultaat van deze avond werd.

advertentie
advertentie