Uitslagen.
Uitslagen. Tim Hartman

Vuren stijgt met stip door derde overwinning op rij

31 maart 2018 om 17:47 Sport/sport

VUREN Door één overwinning vier plekken stijgen op de ranglijst. Het gebeurde Vuren deze zaterdag. Door een broodnodige 2-1 overwinning op Alblasserdam wipt de ploeg van Ron Vlot niet alleen over die ploeg heen, maar ook over ZBC'97, Schelluinen en Asperen.

Door Tim Hartman

De degradatiestrijd in de derde klasse C is bloedstollend spannend. De nummers acht tot en met twaalf stonden tot zaterdag binnen twee punten. Het duel tussen Vuren (de nummer twaalf) en Alblasserdam (de nummer elf) was daarom een cruciale. De wedstrijd kende bovendien nog een extra lading, omdat de wedstrijd in Alblasserdam gestaakt werd. Vuren kreeg daarna twee punten in mindering en omdat de resterende vijftig minuten aanstaande dinsdag worden uitgespeeld treffen de ploegen elkaar twee keer in vier dagen.

De wedstrijd was uiterst vermakelijk en Vuren kon weer rekenen op 'good old' Bart Muilenburg. Onder het motto 'Het vierde was vrij, het was mooi weer en anders heb ik toch niets te doen' speelde hij net als vorige week weer een wedstrijdje in Vuren 1. En dat heeft Alblasserdam geweten. Dankzij twee goals van de 34-jarige Muilenburg pakte Vuren drie zeer belangrijke punten.

Vuren maakte het zichzelf in het laatste kwartier nog onnodig lastig met een 2-1 tot gevolg, maar verder dan dat kwam het niet. Mede door een rode kaart van Alblasserdammer Michael Lambermont. Omdat de andere concurrenten allemaal niet wonnen, staat Vuren nu ineens achtste. ,,Maar", zo zegt coach Vlot. ,,Als we weer een keer verliezen kan dat zomaar weer anders zijn."

Meer over Vuren – Alblasserdam, dinsdag in De Stad Gorinchem.

advertentie
advertentie