Afbeelding
Mika de Vrij

IFFG’s Wereld Mensenrechten dag met Atlantique

15 december 2020 om 22:04 Podiumkunsten

IFFG’s Wereld Mensenrechten dag met Atlantique

GORINCHEM Op donderdag 10 december programmeerde het IFFG in het kader van de Maand van Respect en Wereld Mensenrechtendag de film Atlantique. Gezien het beperkt aantal bezoekers, in de coronaproof theaterzaal van De Nieuwe Doelen, was de film ’s middag en ’s avonds te zien.

De film draait om Suleiman en Ada uit Senegal, zij zijn verliefd op elkaar maar de omstandigheden zijn ingewikkeld. En bovendien droomt Suleiman van betere omstandigheden en wil de overtocht wagen. De organisatie van het IFFG vindt het heel belangrijk om via wereldcinema actuele mondiale thema’s aan te kaarten. ‘Het zet je aan tot denken, het raakt je en het ontroert je vaak’, aldus directeur Anika van der Kevie. ‘Maar wat ik zelf mooi vind, is dat het item film zich uitstekend leent voor een gesprek na afloop. En vooral een gesprek met elkaar’. Dat gebeurde dan ook ’s avonds na afloop van de film via het panelgesprek dat werd geleid door professor aan de Erasmus Universiteit Gijsbert Oonk. Zijn vakgebied betreft migratie en identiteit. In het panel zelf namen plaats beleidsmedewerker Gemeente Gorinchem Wendy Springer (portefeuille integratie, statushouders en diversiteit) en arbeidscoach en coördinator project Taalsnelweg Vluchtelingenwerk Ellis Suur. Zij gingen in gesprek over het belang van het leren van de taal zodat immigranten sneller mee kunnen draaien in de samenleving. Dit nagesprek zal binnenkort ook online staan op het youtube kanaal van het IFFG.

Amnesty International verzorgde deze dag de persoonlijke schrijfpakketten in het kader van de jaarlijkse actie Write for Rights. IFFG en Amnesty zochten de samenwerking op, zo kon binnen de geldende maatregelen, toch aandacht worden besteed aan deze actie, waarbij schrijvers van brieven opkomen voor mensenrechten wereldwijd.

Het IFFG sluit dit jaar, op 19 december, af met de jongerefilmavond In de Ruimte in Gorinchem. De jongerenfilm Carmen en Lola draait. Meer info te vinden op www.iffg.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie