Met drie volle auto's naar de Voedselbank.
Met drie volle auto's naar de Voedselbank. Andra van Hofwegen

CBS De Tamboerijn brengt Kerstgedachte in de praktijk

16 december 2020 om 13:41 Lokaal Deel je nieuws

Als Vreedzame School  wil  De Tamboerijn uitdragen dat omzien naar elkaar een mooie grondhouding is: aandacht voor de ander, juist in de donkere dagen voor Kerst. In deze sombere tijd een lichtpuntje zijn voor mensen in je omgeving.  Op de laatste schooldag van dit jaar, kon de Leerlingenraad handen en voeten geven aan deze Kerstgedachte.

In de afgelopen weken hebben kinderen en ouders heel veel artikelen waar de Voedselbank behoefte aan heeft ingezameld :  o.a. wasmiddel, olijfolie, tandenborstels en tandpasta. Door de vervroegde schoolsluiting was er op school ook nog veel fruit en groente over, wat de Voedselbank graag wilde hebben voor haar cliënten.  

Met drie volle auto’s werd op dinsdag 15 december alles aan de medewerkers van de Voedselbank overhandigd door de Leerlingenraad van De Tamboerijn. De kinderen kregen ook ter plekke uitleg van een vrijwilligster over het functioneren en de noodzaak van deze voorziening in Gorinchem.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige christelijke basisschool binnen de wallen van vesting Gorinchem. Naast de basisvakken staat cultuureducatie bij De Tamboerijn hoog in het vaandel. Voor meer info over de school zie www.tamboerijn.nl 

Een vrijwilligster geeft uitleg over de Voedselbank.
Tijn, Flint, Mette, David en Bas overhandigen de ingezamelde spullen namens de Leerlingenraad van CBS De Tamboerijn.
advertentie
advertentie