Vertrouwen is het nieuwe toverwoord

8 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Met een polonaise, vuurwerk en bloemen tuigde Kozakken Boys zaterdag zijn prijsje op. Via een 2-2 tegen Capelle behaalden de Werkendammers in de hoofdklasse A de laatst te vergeven periodetitel. Daarmee voldeed de ploeg van trainer Ad van Seeters gelijk ook aan de geformuleerde doelstelling. ,,We wilden een plaats bij de eerste vijf of een periodetitel”, legde de dolgelukkige Van Seeters uit. ,,Ons seizoen is dus geslaagd.”

Kozakken Boys juicht na periodetitel WERKENDAM - Wat een ontlading aan de Nieuwe Kozakken Stoep. De vreugdedansen na het behalen van de periodetitel pasten beter bij een kampioenschap. Bij de spelersgroep en begeleiding kwam de ontlading van een uiterst wisselvallig seizoen waarin aan de meet toch alle doelstellingen zijn bereikt.

Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd legde Van Seeters in zijn eigen column nog eens uit in welke sfeer hij dit seizoen in Werkendam heeft kunnen werken. ,,Het toverwoord in de sport anno 2007 heet vertrouwen. Met name in de voetbalsport hoor je vaak dat er geen vertrouwen is. Het bestuur heeft geen vertrouwen in de technische verantwoordelijke mensen, de trainer heeft geen of te weinig vertrouwen in z’n spelersgroep, de spelers hebben te weinig vertrouwen in elkaar, de speler heeft geen vertrouwen in zichzelf. De volgorde is voor mij heel duidelijk: er moet onderling vertrouwen zijn, dat is de basis voor succes! Sponsoren zijn onmisbaar. Zij zorgen voor het broodnodige budget. Zij doen dit uit goodwill voor de club, of om te netwerken. Kozakken Boys gaat daar zeer goed mee om. De sponsoren conformeren zich aan het beleid en de visie van de club. Het bestuur stelt verantwoordelijke technische mensen aan, die de visie uitdragen, werken met een toekomst visie, stellen prioriteiten en stellen hun doelen vast.

Vertrouwen is ook hier weer het toverwoord. Elkaar in z’n waarde laten, doen waar je goed in bent. Heb vertrouwen in elkaars kwaliteiten. We moeten met z’n allen een doel nastreven. Wanneer mogelijk over twee jaar de topklasse tussen het amateurvoetbal en het betaalde voetbal ontstaat, moeten wij ervoor zorgen dat Kozakken Boys daar met een gezonde goed onderbouwde vereniging bij gaat horen.”

Kozakken Boys kreeg met de periodetitel de beloning voor een geweldige reeks. Uit de laatste acht wedstrijden behaalden de roodbroeken twintig punten. De titel, die toegang verleent tot het grote bekertoernooi, is best opzienbarend. Rond de winterstop leek Kozakken Boys met zes nederlagen op rij de weg helemaal kwijt. ,,En nu staan we weer helemaal op de landkaart”, kon Van Seeters breed lachend aan iedereen die het wilde horen uitleggen. Eén punt was nog nodig om het doel te bereiken. Vier minuten na rust zaten de Werkendammers op rozen. Nadat voor de pauze Rudy Aerts al voor 1- 0 had gezorgd, was het toen Thijs Houwing die met zijn zeventiende goal de 2-0 aantekende. Aan beide doelpunten was voorbereidend werk van Leo Koswal vooraf gegaan.

advertentie
advertentie