Nieuw gezondheidscentrum

8 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Mevrouw dokter Bouman, dokter Pons en Van de Reek van Piazza-apotheek zijn al ongeveer zes jaar in de weer om het concept vorm te geven.

Fysiotherapie, apotheek en vier huisartsen GORINCHEM - Het definitieve ontwerp voor het nieuwe gezondheidscentrum aan de Colvenierstraat is klaar. Naar verwachting kan woningbouwvereniging Bevo in september met de verbouwingen beginnen. ,,We hopen in januari het centrum te kunnen openen”, zo reageert Louis van de Reek van de Piazza-apotheek. In het gezondheidscentrum komen drie disciplines bij elkaar. In het gebouw zal een afdeling fysiotherapie, een apotheek en een viertal huisartsen (HOED: Huisartsen Onder Eén Dak) zich vestigen.

,,Na een paar jaar rondjes draaien is het uiteindelijk de Colvenierstraat geworden”, licht Van de Reek toe.

HOED

Als HOED-tak zullen naast de twee eerstgenoemde huisartsen ook dokter Rosier en dokter Nasier zich in het gezondheidscentrum vestigen. ,,Er is echter nog ruimte voor nieuwe huisartsen”, laat Van de Reek weten.

Dokter Bouman vindt het project inhoudelijk nog te ver weg en wil daarom nog niet reageren.

Naast de huidige Piazza-apotheek zal ook de fysiotherapiepraktijk van Van der Meulen en Van Pelt een plekje in het gezondheidscentrum krijgen. Deze heeft zich al in een vroeg stadium bij het project aangesloten.

,,Het is de bedoeling dat de werkzaamheden na de bouwvakvakantie van start gaan. Dat zal ongeveer in september zijn. We zijn nu nog bezig met de aanvraag voor de bouwvergunning”, licht Project Manager Jan Ponsen van Bevo toe. Wanneer deze ontvankelijk is verklaard moeten de projectontwikkelaars nog dertien weken in de wacht.

Kleine metamorfose

Het bestaande gebouw, voormalig onderdak voor het CWI arbeidsbureau, zal een kleine metamorfose ondergaan. Op de lage platte daken komt een uitbreiding van de verdieping. Ook komt er een nieuwe, ruimere entree.

Uiteindelijk zal de afdeling fysiotherapie zich op de verdieping vestigen. De vier huisartsen komen op de begane grond, waar ook de Piazza-apotheek heen zal verhuizen.

Het project wordt ontwikkeld door Ponsen, huisarts Cora Bouman en collega’s en architectbureau Meijering en Verhoeven. Er waren in een vroeg stadium al gesprekken tussen Bevo en de toekomstige gebruikers. In onderling overleg is het gebouw aan de Colvernierstraat door de Bevo aangekocht.

Bevo is al met voorbereidende werkzaamheden bezig, zoals grondonderzoek voor de sonderingen.

advertentie
advertentie