Oud-Arkel krijgt een facelift

22 mei 2007 om 00:00 Nieuws

,,We willen aan het hele gebied een toekomstgerichte invulling geven,” legde burgemeester Els Boot van de gemeente Giessenlanden vorige week uit nadat zij de eerste steen legde van het nieuwe appartementencomplex Oranjehof op de hoek Dam - Oranjestraat - Beatrixstraat. Er waren veel belangstellenden bij deze officiële handeling en er blijkt ook veel belangstelling te zijn voor deze appartementen. ,,De meeste zijn al verkocht,” weet directeur Chris van Wijk van aannemersbedrijf J. van Daalen BV. Maar de weerstand tegen deze ‘hoogbouw’ (vier hoog bij de dijk) was in het dorp erg groot. ,,We willen graag bouwen voor senioren en anderen, zodat zij in hun woonplaatsen kunnen blijven wonen. Maar de mogelijkheden in onze gemeente zijn zeer beperkt en inwoners vinden vier bouwlagen al erg hoog.” Vanavond wordt in Odina uitgelegd wat de uitgangspunten worden voor het gebied in Oud-Arkel van het Raadhuisplein tot en met de oude melkfabriek, Plein 983 en Odina. ,,We willen de losse eindjes aan elkaar knopen,” aldus de burgemeester.

Raadhuisplein komt vrij voor vernieuwing ARKEL - Oud-Arkel gaat op de schop. Met de bouw van het nieuwe seniorencomplex Peperhof annex winkelcentrum moet de ruimte op het Raadhuisplein door de verhuizing van de supermarkt en de benzinepomp opnieuw worden ingericht. Het gemeentebestuur kiest daarbij voor een complete facelift voor Oud-Arkel. Vanavond (dinsdag 22 mei) wordt om 19.00 uur in Odina de eerste van een reeks informatiebijeenkomsten gehouden.

De gemeente Giessenlanden wil dergelijke ingrijpende veranderingen niet op eigen houtje inzetten. Er worden diverse bijeenkomsten gehouden. Tijdens commissie- en raadvergaderingen zijn er mogelijkheden tot inspreken en er is een klankbordgroep gevormd zodat de plannenmakers met inwoners kunnen overleggen. De gemeenteraad besluit uiteindelijk in oktober.

advertentie
advertentie