Gorinchem

12 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het Hippiefestival wordt op zondag 8 juli van 14.00 tot 21.00 uur op het tweede veld (met het klimrek) Buiten de Waterpoort gehouden. De bekende Gorcumse Muziektent vormt het podium waar zeker tien bands zullen optreden. Ouwe en nieuwe hippies zullen hun harten ophalen als lokale bands de muziek spelen uit de tijd van Woodstock.

Hippiefestival Buiten de Waterpoort GORINCHEM - Het Hippie-virus lijkt weer helemaal toe te slaan in de stad. Na een geslaagd groot hippiefeest in buurthuis De Haarhorst heeft een aantal liefhebbers de handen ineen geslagen om voor het eerst in Gorinchem een groots Hippiefestival te organiseren, met veel optredens van bands en aanverwante activiteiten zoals een markt waar winkeliers en anderen in kramen Flower Power kleding en snuisterijen kunnen verkopen.

Niet alleen de muziek uit de hippietijd, ook het gedachtegoed is weer actueel, volgens de organisatoren van stichting Arkelstad, OWN Management, Van Hoogdalem Offset, de horecabedrijven Opus Four, Genesis, ‘t Hoekje en Fit4U. Het hele gebied wordt een soort Woodstock aan de Merwede. Langs het terrein mogen belangstellenden echte hippiebussen parkeren. Tussen de vele talentvolle Gorcumse muzikanten en bands zijn er enkelen die qua muziek – en soms ook qua koppen - zó uit die tijd komen rollen. Met een prachtlocatie als Buiten de Waterpoort zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagd festival. Stadsdichter Ro van Doesburg en musicus Izak Boom presenteren dit festival. ,,En nu nog goed weer,” aldus de organisatoren.

u Zie voor actuele informatie de websites van de organisatoren: www.myspace.com/hippiefeest - www.opusfour.nl - www.bardancing-genesis.nl en www.fit4u-gorinchem.

advertentie
advertentie