‘Gorcumse zusjes (2 en 5 jaar) jarenlang mishandeld’

12 juni 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Arm- en beenbreuken, diverse ribfracturen, een gescheurde lever, builen en schrammen en diverse blauwe plekken. Dit is de weerzinwekkende opsomming van het letsel dat twee Gorcumse zusjes van twee en vijf jaar oud in hun jonge leventje volgens diverse politierapporten hebben opgelopen.

De verdachte stiefmoeder R. O. en de vader van de twee meisjes, E. O. ontkenden dinsdag 5 juni tegenover de Dordtse rechtbank elke betrokkenheid bij deze gruwelijke kindermishandeling.

,,De dokter zegt dat het hier om mishandeling gaat, maar ik zou graag willen weten wie het heeft gedaan”, verklaart de moeder. ,,Ik was de hele dag werken. Als ik thuis kwam waren de meisjes aan het spelen. Ik zag niks vreemds aan ze”, vertelt de vader aan de rechter mr. S Geerars.

Het tweetal wordt vervolgd voor zware kindermishandeling en medeplichtigheid daaraan. Daarnaast wordt hen het onthouden van medische zorg aan hun kinderen ten laste gelegd.

In december vorig jaar kwam de zaak aan het licht, toen de twee-jarige Vicky in het ziekenhuis werd onderzocht vanwege een gezwollen armpje. Volgens de ouders het gevolg van een val uit het stapelbed. Na uitgebreid onderzoek ontdekte het ziekenhuis echter talloze oude, sommige nog niet herstelde, botbreuken en kwetsuren. Een van de letsels betrof een zeldzame breuk aan de schouder. ,,Het meisje moet heel veel pijn gehad hebben. De ouders moet dit gewoon zijn opgevallen”, aldus forensisch arts H. Nijs. Ook bij haar ouder zusje Stacey werd divers letsel gevonden. De meisjes zijn na deze ontdekkingen uit huis geplaatst.

De officier van Justitie is vorige week dinsdag niet toegekomen aan zijn strafeis. De zaak duurde namelijk zo lang dat daar geen tijd meer voor was. De belangrijkste getuige, een vriendin van het gezin, wist zich dinsdag ineens weinig te herinneren van haar eerdere, zeer belastende, verklaringen. De rechtbank stelt een onderzoek in naar meineed.

advertentie
advertentie