Caribabad na brand weer open

24 juli 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Caribabad is na een kleine brand vorige week in de kruipruimte onder het recreatiebad gisteren weer geopend voor publiek. In het afgelopen weekeinde is met man en macht gewerkt aan een complete schoonmaak van het hele gebouw dat bedekt bleek met een flinterdun laagje roet.

‘Ons zwembad is nog nooit zo schoon geweest’

De brand ontstond donderdagavond toen een transformator voor de onderwaterverlichting oververhit raakte en vlam vatte. Enkele meters bekabeling en pvc-buizen zijn bij het brandje vernield. Via het ventilatiesysteem was de rook het eerst zichtbaar bij het wedstrijdbad. De brandweer rukte met groot materieel uit en was er snel achter dat er geen gevaar was met chemische stoffen. Maar het brandje in de kruipruimte bestrijden bleek een lastige klus. De stroom was uitgeschakeld en met persluchtapparatuur is het moeilijk manoeuvreren in de lage kruipruimte.

Directeur Rob Koster haalde opgelucht adem toen bleek dat de schade beperkt was. Naderhand werden de roetdeeltjes echter zichtbaar, zodat het zwembad in het weekeinde toch gesloten moest worden. ,,Je hebt er geen idee van waar dat spul allemaal inkruipt,” zegt Koster. ,,Overal was een waas van roet.” Een gespecialiseerd bedrijf heeft het nu allemaal schoongemaakt; ook in de glijbaan, allerlei ventilatiekanalen en roosters. ,,Het zwembad is nog nooit zo schoon geweest,” lacht Rob Koster. Gisterochtend verwelkomde hij de eerste vakantiegangers die ook in het buitenbad kwamen zwemmen. ,,Ze zwemmen buiten in de regen en dan weer binnen. Mooi om te zien.” Om de goede afloop te vieren trokken Rob Koster en Jan Advocaat samen even twee kilometer aan baantjes in het buitenbad.. ,,Heerlijk.”

advertentie
advertentie