De stem van de landskampioen

31 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Op de middenstip zal Wessels met ingang van komend seizoen het verlengstuk worden van de speaker, die in de nok van het stadion al 35 jaar de basiself opleest. In de rust van alle thuiswedstrijden gaat Wessels de presentatie van de spelletjes verzorgen. Voorafgaand aan de wedstrijd zal hij in speciale gevallen interviews met de spelers afnemen en na afloop neemt hij in de Businessruimte plaats achter de draaitafels. Ook zal hij tijdens het seizoen de presentatie van PSV-gerelateerde, commerciële activiteiten op zich nemen, zoals de KWF Sponsorloop, de Ladies Day en de golfclinic. Half augustus is de eerste grote testcase. Dan gaat hij voor zo’n 25.000 man de jaarlijkse open dag aan elkaar praten. ,,Spannend”, zo blikt hij vooruit op deze talloze activiteiten. ,,Maar wel onbeschrijfelijk mooi dat dit allemaal op mijn pad is gekomen.”

Henry Wessels nieuwe stadion- presentator PSV GORINCHEM - ,,Met nummer zes, handjes op elkaar voor de nieuwe aanvoerder van PSV: Timmy Simons!” De kans is groot dat deze woorden 15 augustus op de jaarlijkse open dag door het Philips Stadion zullen galmen. Het wordt niet alleen de dag van Simons, nieuwkomers Danko Lazovic en Kenneth Perez, maar ook de dag van debutant Henry Wessels. Als nieuwe stadionpresentator van PSV is voor de voetbalgekke showman een droom uitgekomen.

Eind december kwam het eerste telefoontje, nadat hij door de Eindhovense club ‘gescout’ was bij het PSV-weekend in Center Parcs. ,,Als sponsor van de eredivisie organiseert Center Parcs familie-events, waarbij ook eredivisieclubs worden uitgenodigd. Tijdens het PSV-weekend kwam op zondag de hele selectie naar het park en toen heb ik op het podium met muziek en op mijn eigen manier de spelerspresentatie gedaan. We deden spelletjes met de kinderen en ik heb zowel die kids als de PSV-spelers geïnterviewd. Na afloop ben ik door iemand van de commerciële afdeling van PSV benaderd en vrij snel werd ik gebeld voor een gesprek.” Een half jaar later is alles rond en zo zal de stem van Wessels over twee weken bij de landskampioen voor het eerst door de stadionspeakers galmen.

De entertainer, die al zes jaar een eigen bedrijf in Totaal Entertainment heeft, blijft wel op vrijdag en verschillende zaterdagen beschikbaar. Op 25 augustus verzorgt hij de muzikale omlijsting op het Michel Biemans-toernooi bij Unitas. Ook zal hij te zien en te horen blijven als presentator van de zaalvoetbalinterlands, tijdens het Timmerdorp, het Carnaval in de Kolfbaan en op feesten in Spijk en Vuren. Want vooral uit Vuren, zijn roots, blijft hij nooit weg te slaan. Hij wordt komend seizoen dan ook trainer van het tweede elftal van voetbalvereniging Vuren. ,,Ik kan zelf niet meer voetballen, omdat ik vroeger mijn kruisbanden heb afgescheurd en je mist het voetbal gewoon. Vuren zat omhoog en ik heb jaren geleden al mijn trainersdiploma gehaald. Zodoende. Het is een leuke groep met veel potentie. Het zijn allemaal jongens die ik vroeger ook in de jeugd heb getraind en ik vind het een grote uitdaging. Of ik in de toekomst ook ambities heb om trainer van het eerste te worden? Ik zie het wel. Ik sta er wel voor open, maar ik doe altijd alles op gevoel.”

advertentie
advertentie