Disco Kerksteeg niet gewenst

7 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

De komst van de nieuwe uitgaansgelegenheid laat langer op zich wachten dan Janssen in januari vermoedde. Toen vertelde hij aan deze krant binnen enkele maanden de deuren van zijn discotheek te willen openen.

‘Dan kunnen we de rust hier wel vergeten’ GORINCHEM - De ‘oudere’ jongere die op zoek is naar een nieuwe uitgaansgelegenheid waar hij zicht thuis voelt, moet nog even geduld hebben. Op zijn vroegst aan het einde van deze maand zal exploitant Jaap Janssen uit Bergen op Zoom de deuren openen van discotheek Njoy in de Kerksteeg. Althans dat wil Janssen, maar de gemeente noemt dit plan erg ‘ambitieus.’

De bewoners van de Kerksteeg zien ondertussen met lede ogen aan hoe de discotheek in hun straat steeds meer vorm begint te krijgen. ‘Buurman’ Jos van de Wiel heeft samen met twaalf andere bewoners bezwaar aangetekend bij de gemeente tegen de komst van de discotheek.

,,De gemeente wil het wonen in de binnenstad aantrekkelijker maken. Ik heb voor duizenden euro’s geïnvesteerd in mijn pand en ben boven mijn winkel gaan wonen. Hoe kunnen ze aan de ene kant het wonen in de binnenstad promoten en aan de andere kant een discotheek vestigen.”

Onlangs zijn er bij Njoy geluidsmetingen verricht. De geluidsisolatie was niet voldoende. ,,Daaraan kun je al zien dat de eigenaar van de tent zijn beloftes niet nakomt want hij heeft ons verteld dat er een geluidsdichte pui zou komen. Dat is blijkbaar niet gebeurd anders had hij wel voldaan aan de eisen.”

Janssen erkent dat er geluidsmetingen zijn verricht. ,,Door een bedrijf dat ik zelf heb ingeschakeld. Ik was niet tevreden en vind dat het beter kan. Het gaat om slechts een paar kleine aanpassingen en ik verwacht daar voor het einde van de maand klaar mee te zijn en mijn deuren te kunnen openen.”

Exploitant Jaap Janssen van discotheek Njoy begrijpt weinig van de ophef. ,,Ik vind het een beetje voorbarig om al te gaan klagen voordat ik mijn deuren heb geopend. Bovendien weet ik niet om welke bewoners het gaat. Ik weet dat de bewoner van het aangrenzende pand mij liever ziet gaan dan komen, maar de bewoners tegenover het pand hebben er geen problemen mee. En twaalf bewoners? Zoveel mensen wonen er niet eens in de steeg.”

Janssen denkt niet dat de Kerksteeg door de komst van zijn discotheek ineens zal veranderen in een steegje waar elke avond trammelant is. ,,Er komen portiers aan de deur, dus in feite komt er meer controle in de steeg dan dat er nu is. Uitgaanspubliek komt er toch wel. Op de ene hoek zit Flashback en op de andere hoek zit Japies.” Overigens is Janssen niet van plan al het uitgaanspubliek dat door zijn steeg loopt scherp in de gaten te houden. ,,Dat is een taak van de politie. Dat is mijn verantwoordelijkheid niet.”

De gemeente is op de hoogte van de bezwaren van de buurtbewoners, maar zegt dat er sinds jaren een horeca-vergunning op het pand zit. Eerder waren Bacchus en New York er gevestigd. Dat het al tweeënhalf jaar niet wordt gebruikt, verandert daar niks aan. Indien Njoy aan alle eisen voldoet die voor een vergunning gelden ziet de gemeente weinig reden om de disco geen kans te geven.

advertentie
advertentie