Van Devestator tot ambassadeur in tien dagen

25 september 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Deze veelbelovende Gorcumse rapformatie stond al eens in het voorprogramma van Ali B en werd onlangs nog uitgeroepen tot ‘meest getalenteerde’ jongerenband op Mundial. The Devastators zijn hot en hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn ze ook nog eens goed bezig. Als nieuwe ambassadeurs van Rock Around The World vliegen ze deze donderdag voor een tournee naar Johannesburg in Zuid-Afrika, waar ze zich muzikaal in gaan zetten voor de rechten van de mens.

De tiendaagse trip naar Zuid-Afrika belooft een onvergetelijk avontuur te worden voor ‘Devastators’ Daniel Roos ( vocals/keys), Georgeos Lazakis (rapper/beatcreator), Jerry v/d Straeten (beatcreator), Emiel Krop (rapper), Jesse de Vaal (drums/beatcreator) en Samir Aklal (rapper). Nooit eerder ging de groep muzikale vrienden die elkaar al vanaf de paplepel kennen, in deze samenstelling op tournee. Hun eerste optreden hebben ze vrijdag al op het toonaangevende Arts Alive Peformance festival in Johannesburg, waar ze een podium mogen openen. Daarnaast krijgen ze de kansd om te gaan jammen met de plaatselijke muzikanten. “We kijken er echt naar uit al weten we nog niet goed wat ons te wachten staat. Het is een heavy land waar veel armoede, onrecht en criminaliteit heerst en zal zeker onuitwisbare indrukken op ons achterlaten”, zegt Emile.

Behalve optreden moeten de Devastators hun rol als ambassadeur ook gaan invullen. Een bezoek aan een sloppenwijk in Sowetho, een ontmoeting met de koning van Lesotho, een bezoek aan kunstproject en een jeugdgevangenis. Het hoort er allemaal bij de komende weken.

“Maar het is wel de échte shit, het échte leven. Daar waar Devastators voor staat, waar onze muziek over gaat. Al komen wij natuurlijk pas net kijken. Het is voor ons daarom een gouden kans internationaal door te breken”.

Maar de Devastators gaan er niet met lege handen heen. Behalve dat ze condooms en een prik tegen malaria hebben gehaald, is men de afgelopen weken hard bezig geweest met een promo die ze in Zuid-Afrika willen gaan achterlaten. Georgeos: “Het is een compilatie van wat we tot nu toe met de Devastators gedaan hebben. Het is een mix van stijlen die net zo uiteenlopend is als wijzelf bij de Devastators. Zo zijn er Griekse invloeden te horen, maar ook Arabische of Hindoe-Surinaamse. “Het geeft een duidelijk beeld van ons repertoire en individuele kwaliteiten”, vult Samir aan. “Het is de eenheid die ons sterk maakt; de combinatie van stijlen en nationaliteiten. Net als Zuid-Afrika dat is. Wat dat betreft moet het zeker gaan klikken. We zijn er klaar voor!”

advertentie
advertentie