Met Roy op Reis

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De meeste mensen kennen Roy Grünewald als voormalig directeur van schouwburg De Nieuwe Doelen. Minder bekend is dat hij veel schrijft en ook een boeiende verhalenverteller is. Zo werkt hij als columnist voor de Stad Gorinchem - Met Roy op reis - en de Cultuurkrant. Hij schreef teksten voor markante theaterstukken als ‘Het Theaterbordeel’ en ‘Het Kantongerecht’ en bewerkte het verhaal van de ‘Duveltjesgracht’ tot een dramatisch gedicht. Hij geeft op dit moment onder andere inspirerende colleges in het vak ‘storytelling’.

Zijn verhalen komen nog meer tot leven op het moment dat hij ze zelf voorleest. Of liever: voordraagt. Dat komt door zijn achtergrond als acteur en regisseur. Elk verhaal is een klein theaterstukje op zich.

Op zaterdag 6 oktober zal Roy Grünewald in boekhandel Vijfzinnen aan de Gasthuisstraat vertellen over zijn werk als conceptbedenker en storyteller. Maar vooral zal hij voordragen uit eigen werk. Niet alleen columns, maar ook korte verhalen en theaterteksten. Zo kan men kennis maken met een onvermoede kant van deze oud theaterdirecteur. Zijn voordrachten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Entree is gratis.

advertentie
advertentie