Info-avond over centrumvisie Arkel

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

ARKEL - De gemeente Giessenlanden houdt dinsdag 2 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur een informatieavond over de centrumvisie voor Arkel. Deze visie geeft een doorkijk naar hoe het gebied er in de toekomst uit kan zien. De informatieavond vindt plaats in Dorpshuis Odina te Arkel.

Tijdens deze informatieavond worden inwoners van Arkel bijgepraat over het project en wordt de concept centrumvisie gepresenteerd. De hele avond zijn ook wethouder Berend Buddingh’, Projectleider Ruud Zaal en stedenbouwkundige Matthijs de Boer aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

In Arkel verrijst een nieuw woningcomplex voor ouderen. De nieuwe Peperhof aan het nieuwe dokter H. de Vriesplein wordt bovendien de centrale winkelplek. Met het verdwijnen van de supermarkt, de benzinepomp en wellicht nog wat winkels aan het Raadhuisplein is een nieuwe invulling van het Raadhuisplein hard nodig. Giessenlanden combineert deze invulling met een blik op het gebied van het Raadhuisplein tot de nieuwe Peperhof. In 2006 werd de eerste aanzet gedaan. Nu in 2007 is er gekozen voor een projectmatige aanpak om alle losse aspecten met elkaar te verbinden. Daarom worden de oude melkfabriek, het Plein 983 en Odina meegenomen in het onderzoeksgebied. De invulling van het gebied moet ‘toekomstproof’ zijn en passen in het totaal van Oud-Arkel.

advertentie
advertentie