Van Shakespeare tot Beethoven in De Nieuwe Doelen

7 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Theatergroep De Wetten van Kepler prikkelt de fantasie van het publiek met alle middelen die daarvoor beschikbaar zijn: taal, muziek, beweging en beeld. Regisseur Wim Berings vertelt het oude verhaal van Shakespeare met flarden uit songteksten, gedichten en uitspraken van nu. In deze grootse tragedie van Shakespeare over de gevolgen van jaloezie en verraad bepalen militaire trots en ambitie de wereld waarin Othello zich ontwikkelt tot een gevierd generaal. De Wetten van Kepler was afgelopen seizoen succesvol met ‘Brokeback Mountain’. Kijk op www.denieuwedoelen.nl voor een spannende videopreview. Deze bijzondee versie van het wereldberoemde stuk is dinsdag 16 oktober vanaf 20.15 uur te zien in schouwburg De Nieuwe Doelen.

Na Brabant verovert Gerard van Maasakkers en Band met het theaterconcert Zicht nu ook de rest van Nederland. Twee seizoenen terug verraste hij De Nieuwe Doelen aangenaam. Hij ontroert je met vrolijke, wonderlijke en vaak persoonlijke verhalen en maakt van alledaagse dingen pure poëzie. Fraaie sfeertekeningen van het leven van alledag zorgen voor herkenning, ontroering en vrolijkheid. Begeleid door zijn vaste band, zal Gerard ook dit seizoen het publiek in De Nieuwe Doelen ontroeren, inspireren en bovenal amuseren. Gerard van Maasakkers is woensdag 17 oktober vanaf 201.15 uur te zien in schouwburg De Nieuwe Doelen.

Alkemade en Bloemen zijn meer dan cabaretiers; ze werken mee aan het radioprogramma Spijkers met Koppen, Jack Spijkerman’s Koppensnellers en aan de serie Shouf Shouf. Bovenal maken ze theater. Hun vorige programma was om in een gouden lijstje te zetten. Nu gaan ze voor platina. Hun tragikomisch theater en schrijnende scenes zijn nog steeds met niets te vergelijken. Hoe bloedmooi kan diepe ellende zijn. De voorstelling 'Dat dan weer wel'van Alkemade en Bloemen is vrijdag 19 oktober vanaf 20.15 uur te zien in schouwburg De Nieuwe Doelen.

Op dinsdag 23 oktober vanaf 20.15 uur is er een bijzondere combinatie van muziek en toneel te zien: Beethoven met o.a. Klaas Hofstra. Dit is een muzikaal toneeljuweeltje. Wordt 180 jaar na de dood van Beethoven het geheim van een gecompliceerd genie ontrafeld? Zijn testament, zijn liefdesbrieven aan ‘de onsterfelijke onbekende geliefde’, zijn overdenking in de natuur uit 1824 en de brieven aan zijn dierbare neef Karl en zijn vriend Wegeler vormen de basis van deze voorstelling. Hoe moeilijk hij het ook heeft, steeds vindt hij weer troost in zijn muziek. In deze zeer speciale voorstelling zal acteur Klaas Hofstra begeleidt worden door pianiste Regina Albrink.

Voor al deze voorstellingen geldt dat kaarten kunnen worden gereserveerd via www.denieuwedoelen.nl of telefonisch via de kassa van Schouwburg De Nieuwe Doelen telefoonnummer 0183-692222.

advertentie
advertentie