Prestatiebekers bij Typhoon

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens de clubkampioenschappen van Typhoon zijn de prestatiebekers over 2007 uitgereikt. Bij de pupillen wonnen Nienke Kok en Aron Koekkoek. Beiden zijn A-pupil, zeer enthousiast en trouwe bezoekers van trainingen en wedstrijden. Hun prestaties zijn goed en laten een stijgende lijn zien. Kortom waardige winnaars van de prestatiebeker.

De prestatiebekers bij de junioren waren voor Suzanne den Boef en Leon Tukker. Ook bij hen beiden is een groot enthousiasme en een trouw bezoek aan trainingen en wedstrijden te zien. Suzanne is terug te vinden op de nationale ranglijsten van de C-junioren op de 80 meter (een 15e plaats op de ranglijst van 21 september), verspringen (12e), kogelstoten (29ste), speerwerpen (26ste) en was vierde tijdens de NK estafette op 30 september en op de C-spelen (25 en 26 augustus in Amsterdam) was zij elfde op de 80 meter, achttiende op de 80 meter horden, negende op verspringen en veertiende met speerwerpen. Kortom een multitalent, dat nog veel beter kan worden.

Leon's specialiteit is het hoogspringen. Hij werd dit jaar zevende op de nationale C-spelen met 1.75 meter, en staat daarmee vijftiende in de nationale ranglijsten.

Bij de dames was de prestatiebeker voor Riikka Kelja. Riikka is al jarenlang een nationale topper in de triatlon, de X-terra triatlon (met mountainbiken in plaats van racefietsen) en in het mountainbiken. In 2007 behaalde ze ereplaatsen in vele nationale en internationale wedstrijden. Onder andere was Riikka bij de eerste drie op het NK triatlon, maar kreeg geen medaille omdat ze Finse is), was ze tweede en derde in verschillende afstanden op de Finse kampioenschappen triatlon, won ze de beach Challenge op 9 september in Monster (NK offroad), won ze op 15 september ook de offroad triatlon op Ameland en was ze vierde tijdens het EK offroad triatlon op Ibiza in april.

Ondanks deze uitmuntende prestaties was er voor de prestatiebeker toch concurrentie, onder meer van Nel Maat. Nel, loopster van intussen 70 jaar, neemt vooral deel aan lopen die niet officieel bij de Atletiekunie geregistreerd zijn. Daardoor loopt ze wel het ene clubrecord na het andere op afstanden van 10 kilometer tot een halve marathon, maar is ze niet terug te vinden op de nationale en internationale ranglijsten. Zou ze bijvoorbeeld wel de halve marathon van Rotterdam lopen zou de nationale ranglijsten dik aanvoeren en zelfs op de wereldranglijsten een positie bij de eerste vijf vrouwen in haar categorie innemen.

Dick Benschop's belangrijkste prestatie is dat hij op 22 april van dit jaar wereldkampioen op de duatlon (15 km hardlopen, 60 km fietsen en 7,5 km hardlopen) is geworden. Het is in de historie van Typhoon niet eerder voorgekomen dat een van onze leden wereldkampioen is geworden.

Deze prestatie van Dick stelde op zich geweldige prestaties van andere leden van Typhoon een beetje in de schaduw. Zo werd bijvoorbeeld Martin Lauret derde tijdens de Rotterdam marathon (tevens NK en een clubrecord), werd Rob Kruis in zijn categorie Nederlands kampioen op de 10 kilometer (en diverse clubrecords) en werd ook Bert Vreeswijk in zijn categorie tweede op de Nederlandse kampioenschappen bij het polsstokhoogspringen.

advertentie
advertentie