Topdag SVW, Gorkum stelt teleur

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het ontbreken van een arbiter op Molenburg zorgt er gelijk voor dat datzelfde schemaatje de prullenbak in kan. Als SVW en Arkel een half uur na oorspronkelijke aanvangstijd eindelijk de aftrap kunnen verrichten, ligt de bal bij Unitas - HSSC’61 al op de penaltystip voor 1-2. Corné de Wit faalt niet. Eerder had Hanke van Drenth in de verre hoek de gelijkmaker binnengekopt uit een voorzet van Nasim Kadiwahabi, maar daar zou het vandaag bij blijven voor Unitas. Het elftal hanteert na de tegentreffer in de negende minuut constant de lange bal en gaat in de achterhoede meerdere keren onnodig in de fout. Bij de ploeg die het juist van voetballend vermogen moet hebben, weet men elkaar niet te vinden. Twee minuten voor rust maakt HSSC’61 1-3 en daarmee zou de eindstand al zijn bereikt. Het moet Unitas ondanks dit slappe optreden toch nagegeven worden dat dusver in de competitie redelijk gepresteerd wordt. De derde plek was immers de hoogste notering sinds de oprichting van de zaterdagtak, drie seizoenen terug. Hoewel van Unitas dus ook geen titelaspiraties verwacht worden, laat het koploper SVW vandaag echter wel wat té gemakkelijk uitlopen.

Rondje Molenvliet op speeldag zes GORINCHEM - SVW, Unitas en SC Gorkum. Na zeer magere jaren behoren de drie buren voor aanvang van de zesde speeldag alle tot de top van de vierde klasse. Reden voor een reportage. Hoeveel pijn zou Arkel soeverein koploper SVW kunnen gaan doen? Kan Unitas vervolgens aansluiting behouden met winst op HSSC’61? En dan is daar ook nog die onverwachte glorietocht van koploper SC Gorkum. Met hoge verwachtingen en een uitgestippeld wedstrijdschema reist De Stad Gorinchem af voor een rondje Molenvliet.

Intussen, een bruggetje verderop, is de koploper namelijk op 2-1 voorsprong gekomen. Uit een corner van Ludo de Heus wordt de bal door een eigen speler achter Arkel-doelman Niels Pannekoek gewerkt. Sander Romijn, maker van de openingstreffer, wordt niet veel later gevloerd in het strafschopgebied. Wanneer Kees van Baalen van elf meter de 3-1 binnen kan schuiven, is ook dit duel al bij rust beslist.

Op weer een steenworp afstand begint om 16.00 uur ook die andere koploper aan de tweede helft. SC Gorkum, de virtuele lijstaanvoerder van de vierde klasse D, doet dat met een achterstand tegen sv BLC uit Den Bosch. De enkele tientallen toeschouwers zien hoe SC Gorkum de 0-1 met een furieuze start wegwerkt. Een fraaie kopbal van topscoorder Uslu brengt Gorkum binnen een minuut naast de Bosschenaren. De thuisploeg neemt dankzij hem vervolgens ook de leiding. Dat de zege uiteindelijk nog wordt weggegeven (2-2) is niet eens het meest teleurstellend voor de club die de afgelopen maanden behoorlijk het imago had opgepoetst. Het geslaagde charmeoffensief levert snel weer aan glans in met een stevige opstoot in de slotfase. Uslu is ervan beschuldigd een elleboog uitgedeeld te hebben, draait daarop volledig door en moet met rood vertrekken. Zo komt de zonnige voetbalmiddag op een wat jammerlijke wijze aan een einde.

Enkele keren hadden de supporters nog wel even in de verte getuurd na luid gejuich op het SVW-terrein.Vier keer wel te verstaan. Toefik el Amghar bracht eerst Sander Antonio in stelling, waarna hij de zeven volbracht met drie treffers op rij. In de wetenschap dat Unitas en Drechtstreek hun wedstrijden verloren hebben, is SVW met 7-1 de grote winnaar van het weekend geworden. De streepjes hebben een gat van vijf punten weten te slaan en volgende week is bij een overwinning de eerste periodetitel een feit. ,,Het gaat voor de wind”, kan SVW’er Michael van Arkel dan ook concluderen na speeldag zes. ,,Maar het grootste pluspunt is dat we naast prestaties ook weer gezelligheid en sfeer binnen de ploeg hebben. En dat is toch waar het om draait in het amateurvoetbal.”

advertentie
advertentie