Nieuw drakenbootteam verrast op het NK

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Nadat op zaterdag 8 september in de Lingehaven van Gorinchem de jaarlijks terugkerende horeca drakenbootraces waren gehouden, werd al snel inspiratie opgedaan voor het samenstellen van een eigen drakenboot team. Er werd hard gewerkt en getraind en dankzij de cafés Opus Four en Old Dutch was het team op tijd klaargestoomd voor het Nederlands Kampioenschap.

AMSTERDAM - Het nieuwe Drakenboot Team Gorinchem heeft op het Nederlands Kampioenschap drakenbootraces de ervaren teams meteen behoorlijk te kijk gezet. Op drie te varen afstanden werd op de Amsterdamse Bosbaan twee keer een derde plaats behaald.

Er werd door elf ervaren teams gevaren op de 200 meter, 500 meter en 2000 meter. Zonder al te veel verwachtingen, maar wel met veel enthousiasme begonnen de Gorcumers aan de 500 meter. Bij deze afstand werd snel duidelijk dat het team niet veel onder deed voor de ‘echte’ deelnemende teams. Het team, bestaande uit 18 peddelaars, een stuurman en een trommelaar wist in een spannende finale de derde plaats te bemachtigen.

Na de 500 meter volgde de 200 meter. Een krachtige en felle start is hier noodzakelijk en ook daarbij bleek het team niet onder te doen voor de beter getrainde concurrentie. Via de voorrondes plaatste het team zich voor de finale, die ook met een derde plaats werd afgesloten. Het team was apetrots op de neergezette prestatie. “We wisten vooraf niet goed hoe het uit zou pakken, maar we hadden er natuurlijk wel voor getraind en op gehoopt,” aldus de twee trainers van het team Stefan Alderhout en Danny Bolten.

Voor de 2000 meter moest het team zich flink opladen. Ondanks een goede opbouw bleek hier de klasse en mate van getraindheid van de ervaren teams. Het resulteerde in de zesde plaats. Met hetzelfde enthousiasme gaat het team verder trainen. Na een winterstop zal de draad weer opgepakt worden om te werken aan optimale samenwerking en conditie.

Het team van de Dutch Dragons sleepte op alle afstanden de eerste prijs in de wacht. Naast de ervaren teams was er ook ruimte voor gelegenheidsteams. Binnen deze categorie was er met Café de Kanselpoort nog meer Gorcumse inbreng. Dit team heeft ook een derde plaats weten te behalen.

advertentie
advertentie