Dolf de Vries vertelt bij Vijfzinnen over zijn rugzakreizen

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Boekhandel Vijfzinnen houdt dinsdagavond 23 oktober in het kader van ‘Leven uit een koffer’,het festival rond het Gorcums Museum, een thema-avond met Dolf de Vries. De Vries is bij televisiekijkend Nederland beter bekend als Ed Couwenberg uit ‘Onderweg naar Morgen’ en Oscar Verhulst uit ‘Dossier Verhulst’.

De Vries reist graag en veel per trein, boot, bus en fiets. Het liefst bezoekt hij, met slechts een rugzak als bagage, gebieden waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen. Hij logeert in eenvoudige hotelletjes en praat, eet, drinkt en leeft met de plaatselijke bevolking. ‘Wanneer ik op reis ben en mensen ontmoet, staan al die gesprekken in dienst van een beter begrip van dat land,’ zegt hij. Argeloos, nieuwsgierig en bescheiden maakt hij kennis met de mensen, hun cultuur en hun geschiedenis.

Zijn ‘in-een-rugzak-boeken’ hebben inmiddels een vast en eigen lezerspubliek gevonden, wat wel blijkt uit de vele herdrukken die tot nu toe nodig waren. In een rugzak is een serie boeken die niet alleen bestemd zijn voor de leunstoel-reiziger. De Vries beschrijft de landen die hij bezoekt ‘van binnenuit’. Onbevooroordeeld treedt hij de ons vreemde culturen tegemoet. Argeloos, nieuwsgierig en bescheiden maakt hij kennis met de mensen, hun cultuur en hun geschiedenis. De rugzakverhalen zijn bestemd voor iedereen die van reisverhalen houdt en voor reizigers die willen weten hoe het er op hun reisbestemming écht aan toe gaat.

u Dinsdag 23 oktober, Boekhandel Vijfzinnen, Gasthuisstraat 31-33, Gorinchem.Aanvang 19.30 uur. Entree € 7,50 Reserveren gewenst. 0183-690941 of info@vijfzinnen.nl.

advertentie
advertentie