Ellen ten Damme van 'kop tot teen' op de planken

12 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Schouwburg De Nieuwe Doelen biedt de komende weken weer een gevarieerd programma aan. De voorstellingen van Tineke Schouten die 30 en 31 oktober optreedt, zijn helaas beide al helemaal uitverkocht, maar er zijn nog voldoende voorstellingen waar nog wel kaarten voor zijn.

In Theater Peeriscoop is vrijdag 26 oktober vanaf 20.30 uur de voorstelling 'Thuis' van Jeroen Bouwhuis te zien. De talentvolle Jeroen Bouwhuis won in 2006 het Amsterdams Kleinkunst Festival met de voorstelling Dinner for one. Hij studeerde in 2003 af aan het HKU als componist toegepaste muziek (Master of Arts). Hij maakte muziek voor diverse theatervoorstellingen en shows, speelde tevens in verschillende bands en acteerde in een aantal voorstellingen.

De van huis uit componist Jeroen Bouwhuis, brengt met 'Thuis' een multimediale voorstelling waarin zijn door hem zelf samengestelde en gecomponeerde, ingenieuze muziekband, zorgvuldig gekozen beelden, zijn soepele lichaam en expressieve gezicht een gelijkwaardige rol spelen. Deze humoristische theatershow houdt het midden tussen muziek, mime, (animatie)film, dans en theater.

Een week later staat Lebbis vanaf 20.15 uur op de planken met zijn soloprogramma 'Het Kwaad'. Lebbis maakte eerder de soloprogramma’s ‘Kingsize’, ‘Zwart’, ‘Vuur’ en ‘W2P’. De vorm leunt tegen die van de stand-up comedy, maar door de diepgang is het de meest actuele versie van het traditionele Nederlandse cabaret. ‘Het Kwaad’. Dat klinkt goed. Slecht is spannend. Topcriminelen, prostitutie, een bon uitgeschreven krijgen, terwijl nog tien anderen fluitend door rood fietsen, drugsgeld en vriendjespolitiek in het mooie Suriname. Het is overal en Lebbis komt het mooi vertellen. Deze door de pers bejubelde voorstelling is genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen. De uitreiking van deze cabaretprijzen is op zondag 11 november.

Ellen ten Dame laat zaterdag 3 november van zich horen met haar prachtige stem. Von Kop bis Fuss begint om 20.15 uur. Ellen ten Damme is een entertainer, een podiumbeest bij uitstek. Met ‘Von Kopf bis Fuß’ neemt Ellen je mee het podium op, ze zingt haar eigen geschreven nummers, maar ook een selectie uit de mooiste liedjes van onze oosterburen, o.a. van Kurt Weill, Nina Hagen en Marlène Dietrich. Ellen ten Damme heeft veel in huis: stijl, een dijk van een stem, een performance waar je u tegen zegt en een veelzijdig repertoire. Bij ieder optreden verrast Ellen haar publiek met haar ondeugende streken en bijzondere verschijningen. Eigenlijk geeft Ellen haar eigen feestje. Een muzikaal feestje in De Nieuwe Doelen waar u als liefhebber van goede muziek niet bij mag ontbreken.

u Voor alle voorstellingen geldt dat kaarten te reserveren zijn via www.denieuwedoelen.nl of telefonisch via 0183-692222.

advertentie
advertentie