tegen De Meeuwen: 22-20

16 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De thuisploeg ging fel van start en dit resulteerde al na vijf minuten in een 4-1 voorsprong. GKV trok echter binnen vijf minuten de stand recht door afstandschoten van Rachid Maachi, Yvonne Casteleijn en Petra Verschoor. Na twintig minuten lukte het GKV een 7-9 voorsprong, maar nu knokte De Meeuwen zich terug. Weer kwam GKV met twee punten voor, maar ook nu had De Meeuwen hier direct een antwoord op. Dankzij een afstandschot van Patrick van Bezooijen werd de rust met een 11-12 tussenstand bereikt.

GORINCHEM - Al vier keer op rij ging de zege naar GKV, maar in de vijfde ontmoeting viel het kwartje toch echt de andere kant op. De Meeuwen versloegen zaterdag de Gorcumse korfballers met 22-20.

Na rust kwam GKV op 12-14 dankzij een benutte strafworp en een doorloopbal van Saskia de Waard. De thuisclub wankelde want de Gorcumers hadden goede kansen door te drukken. Zij lieten deze echter onbenut en hielpen de gastheren- en dames daarmee in het zadel. De Meeuwen kwam weer langszij en kwam door onzorgvuldig verdedigen van de GKV’ers zelfs met 16-14 voor. Nu trokken de Gorcummers de stand recht door Willem Roest en Petra Verschoor van afstand. Met nog tien minuten op de klok sloegent De Meeuwen opeens het beslissende gaatje via een benutte strafworp en een afstandschot: 19 -17. Door een schot van Rachid Maachi naderde GKV, maar weer was het de makkelijk scorende Hanneke Bolleman die voorkwam dat GKV langszij kon komen: 20 -18. In de laatste vier minuten bleef de marge twee punten in het voordeel van de thuisploeg. Dit mede dankzij gemakkelijk gegeven vrije ballen aan de thuisclub en benutte mogelijkheden van Patrick van Bezooijen en Kees Baks.