Reijn&Goed in theater 't Pand

16 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In theater 't Pand vindt vrijdag 19 oktober om 20.30 uur de voorstelling Reijn&Goed plaats. Ongelikte beren zijn het. Een carrièrehaai en een drinkende, rokende kroegloper. Snelle verbale krachtpatsers, die elkaar genadeloos aan de enkeltjes onderuit halen. Met de lancering van hun vierde programma kunnen Reijn en Goed leunen op hun stevige reputatie van spitsvondige en goed van de tongriem gesneden cabaretiers. Deze Nederlandse ‘AbFabs” zijn ontroerend, ongekend geestig en scheuren met een snelheid van 250 km per uur door de voorstelling. Soms als dames, soms als grofgebekte zakkenwassers.

In het Filmhuis speelt dinsdag 23 oktober, aanvang 20.15 uur Elephant (Gus Van Sant) met Elias McConnell, Alex Frost en John Robinson. Entree € 5.00 incl. kopje koffie of thee

Op 20 april 1999, de verjaardag van Hitler, richtten twee jongens een bloedbad aan op Columbine Highschool in een blanke, dure buurt in Littleton, Colorado. Met automatische wapens die ze op internet hadden besteld, vermoordden de 18-jarige Eric Harris en de 17-jarige Dylan Klebold twaalf medeleerlingen en een leraar en verwondden er 23, van wie negen ernstig. Daarna pleegden ze zelfmoord. Ze zouden waarschijnlijk nog veel meer slachtoffers hebben gemaakt als ook de zelfgemaakte bommen die ze in de kantine hadden geplaatst, waren afgegaan.

De schietpartij op een Amerikaanse school houdt Amerikaanse filmers bezig. Na Michael Moores documentaire Bowling for Columbine, nu de adembenemende verfilming Elephant van Gus van Sant. Geen bloedfonteinen, geen verklaringen, maar des te verontrustender.

Elephant laat je een 'gewone' schooldag op een Amerikaanse high school zien. Deze dag is gevuld met schoolwerk, football, roddelen en gezelligheid. Voor elke student die we ontmoeten, is de high school een andere ervaring: stimulerend, leuk, traumatisch, eenzaam en hard. Stimulerend en leuk omdat ze hun vrienden weer ontmoeten en traumatisch en hard omdat de jongeren gevolgd worden in de uren voor een dramatisch bloedbad

u Reserveren via www.theaterpand .nl

advertentie
advertentie