Taalvirtuozen aan het werk in Artoteek

16 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Drie Taalvirtuozen komen vrijdag 19 oktober aan het woord tijdens de Taalavond die wordt gehouden in het kader van de kunstmanifestatie Leven uit een koffer. De avond begint om 20.15 uur in Artoteek Gorinchem. De toegang is gratis.

PJ Roggeband opereert op het snijvlak van taal, beeldende kunst en theater. Hij neemt u mee op een barre tocht naar de Solovetski eilanden in de Witte Zee in het noorden van Rusland. In zijn koffer zit het werk van de schrijvers Daniil Charms en Velimir Chlebnikov. Via het obscure Elfletterig Genootschap daalt hij tenslotte af naar het Randarchief waar onder meer zaken als grondoorlog, grensdenken en randfiguren de boventoon voeren.

F. Starik is een ware multi-kunstenaar. Hij uit zich zowel in muziek, beeldende kunst als taal. In de expositie Leven uit een koffer is zijn gedicht Pannenset in rolkoffer opgenomen. Deze is afkomstig uit zijn nieuwste bundel Songloed.

Tot slot houdt stadsdichter Ro van Doesburg vanuit zijn eigen koffers een verrassend poëtische voordracht. Zijn gedichten Koffer en Braakland at the arrivals zijn eveneens opgenomen in de tentoonstelling.

advertentie
advertentie