‘Lokale media zijn begrijpelijk, informatief en vertrouwd’

16 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Huis-aan-huisbladen nemen in veel gebieden de eerste plaats in als belangrijkste bron van lokale informatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse NieuwsbladPers (NNP) dat donderdag werd gepresenteerd. De onderzoekers vroegen ruim 1800 mensen naar hun ervaringen met deze kranten.

Volgens de onderzoekers worden de lokale gedrukte media voornamelijk gezien als begrijpelijk, informatief en vertrouwd. Daar staat tegenover dat waarden als ‘goed verzorgd’ en ‘overzichtelijk’ onder druk staan.

Een andere conclusie in het onderzoek is dat de lokale printmedia veel kennis hebben van de lokale samenleving. Wel vragen burgers van deze kranten een actievere rol, zeker ten opzichte van de plaatselijke politiek.

Mogelijk dat dit ook multimedialer zou kunnen, want er bestaat onder de lezers een groeiende interesse in een dergelijk aanbod. Meer dan de helft van de lezers vindt het een (zeer) aantrekkelijk idee als nieuwsberichten ook via internet beschikbaar zouden zijn.

Overigens is de goede positie van de lokale kranten op het gebied van informatieverstrekking geen reden om niet aan verbetering te werken.

advertentie
advertentie