Rapid dames trainen niet voor niets

16 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De trainingen van de Rapid dames werpen hun vruchten af. De afgelopen weken schortte het bij de dames aan de doeltreffendheid, maar een flinke trainingsarbeid deed tegen Bommelerwaard wonderen. Met 6-0 werd de tegenstander ingeblikt.

Rapid begon de wedstrijd overtuigend en oefende vanaf de eerste minuut druk uit op het vijandelijke doel. Na tien minuten resulteerde dit in een doelpunt van Ingeborg Wijting. In de twintigste minuut was het wederom Ingeborg Wijting die na een mooie solo de bal in het doel van Bommelerwaard wist te werken. Tien minuten voor rust werd de wedstrijd al beslist door Yverna Bosch.

In de tweede helft nam de druk op het vijandelijk doel verder toe en dit leverde treffers op van Yverna Bosch en Nikki Wattenbergh (twee).

Door deze overwinning neemt Rapid - samen met Liberty - duidelijk afstand van de overige ploegen. Het lijkt er op dat de strijd om het kampioenschap dit seizoen tussen deze twee teams zal gaan.