De Zonnebloem wint ballonvaart

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Onder toeziend oog van de 50 deelnemers van de Rabobank Workshop 'Besturen en Beleid maken' is woensdag 10 oktober na afloop van de workshop het winnende nummer getrokken voor een ballonvaart met de Rabobank luchtballon. Deze prijs was door Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost ingezet om deelnemende verenigingen en stichtingen de kans te geven om gedurende het verenigingsjaar een ballonvaart in te zetten onder hun leden of vrijwilligers.

De winnende vereniging De Zonnebloem afdeling Nieuw-Lekkerland is een actieve vereniging die ouderen en gehandicapten bezoekt die dreigen te vereenzamen. Naast het bezoekwerk en de bekende jaarlijkse bootreis in samenwerking met de afdeling Alblasserdam, verzorgen zij vakanties en uitjes waarbij kundig medisch personeel aanwezig is. Zoals bijna iedere vereniging kampt ook de Zonnebloem met een tekort aan vrijwilligers. Mogelijk is deze ballonvaart, die zal worden ingezet onder de vrijwilligers, aanleiding om u aan te melden bij het bestuur van de Zonnebloem. Zij is bereikbaar via (0184) 68 93 90.

De Rabobank draagt het verenigingsleven een warm hart toe. De gehouden workshop heeft de deelnemers een eerste oriëntatie gegeven op het maken en onderhouden van beleid. De boodschap die de besturen mee gekregen hebben is: er bestaat geen standaard aanpak; ga met bestuur en leden aan de slag voor maatwerk. Het uitgereikte werkboek met de vele checklists is daarvoor het aangewezen instrument. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond met een uitstekende opkomst, een goed inhoudelijk verhaal, met veel interactie met de zaal en een luid applaus voor de winnaars. Workshop gemist? Neem contact op met Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost via (0184) 66 77 88. Zij stuurt u het uitgebreide werkboek graag toe.

advertentie
advertentie