GKV kan ook uit nog winnen

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

ZWIJNDRECHT - GKV heeft op sportcomplex Develstein in Zwijndrecht bewezen niet alleen een zege te kunnen boeken op het eigen vertrouwde terrein. Hekkensluiter Albatros werd met 14-17 verslagen in een wedstrijd waar GKV het verschil voornamelijk verdedigend moest maken.

Belangrijke zege op hekkensluiter Albatros: 14-17

Al vlug scoorde Rachid Maachi de 1-0 op aangeven van Kees Baks, die teruggekeerd uit ziekenboeg, in de basis startte. GKV kreeg vervolgens alle kans om ook de 2-0 te scoren, doordat Kees Baks prima werk deed in de rebound. Deze kansen werden echter niet benut en de 1-1 volgde al snel. GKV kreeg in de tien minuten hierna erg veel kansen die niet of nauwelijks benut werden. Na een gelijke stand van 3-3, door scores van Yvonne Casteleijn en de net uit het vliegtuig gestapte Willem Roest, leek GKV even Albatros van zich af te schudden. De twee punten voorsprong werd echter binnen korte tijd teniet gedaan door vier snelle goals van Albatros. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft wist GKV goed terug te komen van de 7-5 achterstand. Bij rust stond er een 8-9 voorsprong op het scorebord door scores van alle vier de Gorcumse heren.

Na rust tekende Albatros als snel voor de gelijkmaker. Bij een stand van 9-9 leek GKV de eerste stap te zetten richting de overwinning. Twee afstandsschoten van Willem Roest en een doorloopbal van Saskia de Waard zorgen voor een voorsprong van drie punten op de thuisploeg. Albatros kwam echter goed terug en met nog ruim een kwartier te gaan stond er opnieuw een gelijke stand op het scorebord. Door goed rebounden en lang aanvallen in het aanvalsvak zorgden Rachid Maachi en Kees Baks opnieuw voor een marge van twee punten. Willem Roest en Patrick van Bezooijen zorgden op hun beurt voor de spreekwoordelijke nekslag voor Albatros.