Cursusaanbod bij De Veste

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De elfde editie van de Rockslag bij Gorinchem gaat zaterdag 27 oktober van start in Het Huys van Breughel aan de Knipsteeg. De opzet is ongewijzigd: drie bands per ronde, waarvan de winnaar niet alleen doorgaat naar de finale, maar tevens 10 uur opnametijd wordt aangeboden in Studio 147. De bands treden op in willekeurige volgorde.

PaintBox gebruikt inderdaad een aardig paletje om tot een eigen stijl te komen: pop, rock, swing, jazz en soul. Het kwartet muzikanten, aangevuld met twee zangeressen, maakte in mei van dit jaar al een demo in Studio 147 en lijkt nu gereed om de podia te bestormen.

Uit Sleeuwijk en Nieuwendijk komt Crashed, dat al ruim vijf jaar actief is en als ingrediënten voor zijn muziek pop, rock en progrock gebruikt. Een vrij breed repertoire, met zowel fraaie luisterliedjes als stevige rock. Opgetreden werd vooral in Brabant. Charlotte de Groot is de zangeres, Christian de Heus speelt gitaar, Gertjan van der Linden zit achter de toetsen en de ritmesectie bestaat uit Bas de Boer (bas) en Gerdo Kamsteeg (drums).

Kinkobra is de nieuwe band van zanger/gitarist Pascal Molenaar, die in korte tijd al behoorlijk aan de weg timmerde. Men opende namelijk de Zomerfeestweek op de Groenmarkt in Gorcum, maar is ook nog steeds in de race voor de eerste plaats in de Bibelot Band Boost in Dordrecht, waar de band onlangs als publiekslieveling doorging naar de halve finale en de band werd aangeduid als grunge-achtig.

Een zeer gevarieerd programma dus bij de eerste avond van de elfde Rockslag, waarvoor Het Huys van Breughel om 21.00 uur de deuren opent. De eerste band begint een uur later. Entree drie euro.

WOUDRICHEM - De Veste in Woudrichem heeft weer een interessant aanbod van cursussen en workshops voor jongeren. Nagels lakken, versieren met figuren, glitters of diamantjes. Nail art start op donderdag 1 november.

The Dollar is een soos voor iedereen van 11 tot en met 14 jaar, iedere vrijdag open van 19.30 – 22.30 uur.

Tijdens de cursus zelf teksten schrijven gaan wij op zoek naar de basis van rappen. De cursus Rappen wordt gehouden in de Veste, Hoogstraat 27 in Woudrichem en is bedoeld voor iedereen van 12 tot en met 14 jaar. Iedere vrijdagmiddag kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar lekker komen relaxen in de Veste.

advertentie
advertentie