‘Bord blijft hangen waar het hangt’

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De bewoners van de Drossaartstraat kunnen weer oplucht ademhalen. De borden ‘verboden voor vrachtverkeer’ die aan het begin van de straat staan zullen niet verdwijnen. Hiermee blijft de huidige situatie bestaan. Met dit verschil dat de grote opleggers van Albert Heijn een ontheffing krijgen. Nu werd het gedoogd dat deze extra lange vachtwagens gebruik maakten van de Drossaartstraat.

door Mirjam de Swart

De bewoners van de Drossaartstraat kregen onlangs de schrik van hun leven toen er ineens en brief van buurtagent Ron van Hemert bij hen op de mat plofte. Regelmatig ontving hij klachten over de door de straat rijdende vrachtwagens die vanaf het Piazza Center kwamen. Na een gesprek met een chauffeur trok de agent de conclusie dat de grote vrachtwagens met oplegger niet anders dan via de Drossaartstraat de wijk uit konden rijden. In de brief deelde hij de bewoners mee dat het inrijverbod voor vrachtwagens herzien of aangepast moet worden.

En deze beslissing schoot de bewoners in het verkeerde keelgat. In samenspraak met klankbordgroepen en wethouder Herman van Santen werd namelijk besloten dat de aangrenzende straten na de renovatie van het winkelcentrum niet de dupe mochten worden van het auto- en vrachtverkeer.

,,Eerst hadden we een paal, maar die is weggehaald. Afgesproken werd dat alleen de trucks met opleggers gedoogd zouden worden. Maar dit werd nooit gecontroleerd. Al gauw wisten ook de andere vrachtwagens de straat te vinden en reden ze zelfs tegen het verkeer in. Geen wonder dat er klachten komen”, aldus een bewoner uit de gedupeerde straat.

De gemeente heeft nu besloten om de vrachtwagens van Albert Heijn een ontheffing te verlenen. Op deze manier is het veel duidelijker wie wel en wie geen gebruik mag maken van de straat”, aldus buurtagent Ron van Hemert. ,,Van het opheffen van het inrijverbod is nooit sprake geweest. Zo stond het ook niet in de brief.”

Een woordvoerder van de gemeente erkent dat de brief door het politiejargon misschien niet zoheel erg duidelijk was. ,,Daarom hebben we een nieuwe brief opgesteld waarin de mensen uit de Drossaartstraat worden ingelicht over de nieuwe situatie. In feite verandert er weinig. Het bord blijft hangen waar het hangt en alleen de vrachtwagens van Albert Heijn krijgen toestemming om door de straat te rijden. Politie zal hier streng op toezien.”

advertentie
advertentie