Najaarsconcert

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Theater ‘t Pand heeft nog kaarten voor de voorstelling van Niki Romijn ‘Roos van jouw mond’, een muzikale biografie in poëzie, op vrijdag 26 oktober, aanvang 20.30 uur. De voorstelling ‘Roos van jou mond’ is een optreden van een vrouw aan een vleugel, singer/songwriter Niki Romijn, en een bassist, Erik Robaard, aangevuld met beeldprojecties. Centraal in dit theatrale ‘huiskamerconcert’ staan de poëzie en het intrigerende leven van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker. Geboren in 1933, op tragische wijze overleden in 1965. Een fel tegenstander van de Apartheid en jarenlang monddood gehouden door het strenge censuurbeleid van de regering. Een regering waar haar eigen vader ironisch genoeg zitting in had. Ingrid Jonker liet een klein oeuvre achter, maar genoeg om mensen over de hele wereld te ontroeren. Niki Romijn componeerde de muziek bij een selectie van haar gedichten. De zee, de liefde, de politiek, de verstoorde relatie met haar vader, allemaal elementen van het verhaal dat door de muziek heen loopt. u Info: www.theaterpand .nl

ARKEL – In de kleine, sfeervolle Koepelkerk aan het Kerkeind vindt zaterdag 3 november om 20.00 uur voor de 6e keer het jaarlijkse ‘Koepelconcert’ plaats. Een avond, waarop muzikale gemeenteleden én gasten van buiten de gemeente spelen en zingen, wat ze zelf mooi vinden. Het resultaat is een gevarieerd programma van vocale en instrumentale muziek, waarin het scala van klassiek tot modern aan bod komt. De toegang bedraagt € 7,50 en de opbrengst van het concert komt ten goede aan het onderhoud van de gebouwen van de Protestantse gemeente te Arkel.

GORINCHEM - Met het verzetten van de klok op het winterse uur houdt Stichting Literaire Workshop haar oktoberbijeenkomst over het thema overgaan van licht naar donker. Deelnemers kunnen hun zelfgeschreven gedicht aan opbouwende kritiek onderwerpen. Geïnteresseerden zijn welkom op zondag 28 oktober met een gedicht bij de Aanlegsteiger, Vissersdijk 30 te Gorinchem. De workshop begint om 14.00 uur. Ook het werk van deelnemers die voor het eerst komen, komt aan bod. u Info: 636166 of stiliwo@cs.com.

ARKEL - Het Arkels Mannenkoor De Lingezangers houdt zaterdag 3 november om 20.00 uur het jaarlijkse najaarsconcert in Odina. Er wordt aan dit concert medegewerkt door het gemengd koor Nieuw Leven uit Schelluinen, de sopraan Madieke Marjon en het Arkels Visserskoor. De dirigenten deze avond zijn Marilou Krouwel, Sjaak Kazen en Henk van Hattem. De pianobegeleiding van de Lingezangers en Nieuw Leven is in handen van Marjan Fey.

u Reserveren bij J. van Rooden tel 0183-624720.

advertentie
advertentie