Betrapt met xtc-pillen

25 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een 25-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is afgelopen nacht aangehouden op de Schelluinsestraat in Gorinchem. Surveillerende agenten zagen de man midden in de nacht lopen met een knapzak op zijn rug. Hij werd door de agenten gecontroleerd. De man bleek soft - en harddrugs op zak te hebben waaronder vermoedelijk 15 xtc-pillen. Daarop werd hij meegenomen naar het politiebureau. De verdovende middelen zijn voor onderzoek in beslaggenomen waarna ze zullen worden vernietigd. De man is ingesloten.

Sigaretten gestolen

GORINCHEM - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een tabakswinkel aan het Wiardi Beckmanplein. Omstreeks 04.00 uur werd daar een ruit vernield met een stoeptegel. Binnen werden 64 sloffen sigaretten gestolen. De politie zocht in de omgeving naar verdachten maar vond niemand. Er is aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Vandaal in bank

GORINCHEM - Een 28-jarige man uit Gorinchem is donderdagmiddag aangehouden wegens bedreiging, vernieling en huisvredebreuk. De man liep een bank binnen aan de Vijfzinnenstraat wetende dat hij een verbod heeft om daar te komen. Op het moment dat de medewerkster aangaf dat de man geen rekening meer bij de bank heeft, sloeg hij spullen van de balie, vernielde het computerscherm en bedreigde de medewerkster. De politie hield de man later aan in zijn woning. Hij is ingesloten.

Fietsendieven gepakt

GORINCHEM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee jongens van 17 en 18 jaar uit Gorinchem aangehouden bij het station in Gorinchem. Een getuige zag hoe de twee een fiets probeerden te stelen en alarmeerde de politie. Die hield het tweetal aan op het Stadhuisplein. De 18-jarige vertelde de agent dat hij een fiets ‘terug’ aan het stelen was omdat er van hem inmiddels twee fietsen waren gestolen. Met beide jongens gingen de agenten naar de betreffende fiets. Hoewel het bij een poging bleef, raakte de tweewieler wel beschadigd. Het slot hing los en een spaak was verbogen. De politie heeft een briefje achtergelaten op de fiets met het verzoek aan de eigenaar contact op te nemen met de politie. De knullen zijn na verhoor heengezonden.

Ernstig gewond

SCHELLUINEN – Op de N216 bij Schelluinen is woensdag een bestelauto achterop een stilstaande vrachtwagen met oplegger gereden. De bestuurder van de bestelauto – een 23-jarige man uit Heukelum – reed door onbekende oorzaak achterop. De bestuurder van de vrachtwagen met oplegger – een 25-jarige man uit Brakel - stond stil om linksaf te slaan. De 23-jarige raakte ernstig gewond en werd met spoed overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. Dit in verband met mogelijk inwendige bloedingen. Zijn toestand is op dit moment onbekend. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

advertentie
advertentie