Goba wint en neemt afstand van VSVH

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Goba heeft zaterdag op overtuigende wijze Vlijmscherp/SVH verslagen: 99-74. Vijf spelers van Goba haalden de dubbele cijfers.

Door deze overwinning neemt Goba op de ranglijst afstand van VSVH. De Gorcumers blijven meedoen in de bovenste regionen van de eerste divisie.

Zonder de geblesseerden Zafiriadis en Valiente en vakantieganger Diepgrond startte de thuisploeg niet sterk. VSVH kon vooral door de trage omschakeling uitlopen naar een 17-24 stand na het eerste kwart. Met zeven punten op rij speelde Brokking een belangrijke rol bij de start van het tweede kwart. Visser, De Vries Van Aalst en Verhagen (twee buzzer-beaters) scoorden in dit kwart ook de nodige punten. De ruststand was 53-43.

Na de pauze begon Goba scherp en liep het direct uit tot een voorsprong van 66-43. Ragueb scoorde in dit kwart elf punten (twee driepunters). Zodoende kon Goba uitlopen tot 85-57, waarmee de zege al voor het vierde kwart veilig was gesteld.