Loopcircuit dupe eigen succes

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Voorzitter Hans Kruis runt met Peter van Grinsven de organisatie. Hij legt uit waar de problemen ontstaan zijn: ,,Vier jaar geleden zijn we begonnen met zes mensen, nu zijn we nog maar met z’n tweeën. Het aantal lopers neemt echter toe en daarom redden we het bijna niet met z’n tweeën. We hebben teveel taken.” Volgens Kruis moet er iets gebeuren, want anders dreigt het Univé Loopcircuit wel erg uitgekleed te moeten worden.

Bevoloop wordt prooi voor Hoornweg GORINCHEM - Het Univé Loopcircuit blijkt populair onder hardlopers. Zaterdag stonden 250 lopers Bevoloop aan de start voor de Bevoloop. De organisatieis blij met de groei, maar spreekt tegelijkertijd haar zorg uit. Het bestuur heeft vers bloed nodig, want met twee man een Loopcircuit is een beetje teveel van het goede.

Mede-bestuurslid Van Grinsven: ,,Vrijwilligers zijn er genoeg. Voor het overall-werk komen we echter handen tekort. We zullen er niet zomaar de brui aan geven, maar het is soms te veel. Typhoon heeft gelukkig aangeboden om in uiterste nood het komende seizoen bij te willen springen, maar niet structureel. We hopen echter op een blijvende oplossing.”

De negentiende Bevoloop werd uiteindelijk eenvoudig gewonnen door talent Roy Hoornweg. Op de atletiekbaan van Typhoon wist hij met 46 seconden voorsprong op de nummer twee Willem Lenting te finishen.

Bij de dames ging de prijs naar de Leerdamse Sione Jongstra. Bij de Dames-recreanten wist de Hoornaarse Nicole Versteeg het eindklassement zonder problemen te winnen. Bij de Heren-recreanten eindigde Jesper de Vos uit Groot-Ammers op een tweede plaats, achter Reinier Burgemeester uit Dordrecht.

advertentie
advertentie